Mai levél – barna folt az arcon

Tisztelt Krisztina!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy pattanásos volt az arcbőröm és Zineryt nevű készítményt használtam rá. Hatott, nagyon meg vagyok vele elégedve. A problémám csak az, hogy a múlt héten napfény érte, mikor a szerrel be volt kenve és így barna folt lett a homlokomon és az arcom két oldalán. Kisé zavar és nyugtalanít! Az lenne a kérdésem, hogy ez önmagától elmúlik? Vagy esetleg milyen terméket használjak rá, hogy elmúljon, eltűnjön? 25 éves vagyok.
Köszönöm válaszát: Barbara


Kedves Barbara,

napfenyha akne elleni készítményeket alkalmaz, nem lehet semmilyen formában napfényre menni, mert a fényérzékeny bőrön könnyen pigmentfoltok jöhetnek ki.
Nem tudom látatlanban diagnosztizálni a foltját, így reméljük, elmúlik.
A tavaszi napfény talán még ártalmasabb a nyárinál, mert a beesési szöge nagyon éles, ennek ellenére mindenki azt hiszi, hogy átalmatlan:) A mostani napfény mellett ne használja már a Zinerytet.
Ha sokáig nem múlik a folt, nézesse meg bőrgyógyásszal.

Ács Krisztina

kép innen

2 válasz

 1. Kedves Krisztina.

  Két problémával fordulnék Önhöz. 1,5 éve gyantáztatok, az elején nagyon elégedett voltam a hatásával, 4-5 hetente elég volt kozmetikushoz járni, és (a kozmetikus szerint) kifejezetten gyorsan ki is ritkult a szőröm. Sajnos egy éve új kozmetikust kellett keresnem, mert a régi elköltözött, és ezután minden megváltozott. Az új kozmetikus munkája egészen más. A lábamon kb. 2 hét után már szinte teljesen visszanő a szőr, a hónaljon pedig a nagy részét a gyanta ki sem szedi (a kozmetikus szerint azért, mert össze-vissza nő), ezért csipesszel szedi ki a maradékot, és olyan gyorsan visszanő, mintha borotváltam volna.
  A másik probléma, hogy az intim szőrtelenítés után a vénuszdombon teli lesz apró gennyes fájó hólyagokkal, mintha minden szőrszál után lenne egy. Ezekre tudna esetleg magyarázatot? Jobban járok, ha új kozmetikust keresek?

  Köszönöm a válaszát,

  Lilla

  • Kedves Lilla!

   Milyen gyantát használ a kozmetikusa?
   Elég nehéz erre így látatlanban válaszolnom, mert egyfelől tényleg az is lehet az oka, amit a mostani kozmetikus mondott. A szőrszálak ugyanis nem egyszerre nőnek. Erre az lehet a megoldás, hogy pár hónapig abbahagyja a gyantáztatást, más módszerrel szőrtelenít és utána megint ugyanolyan látványos lesz a gyantázásos szőrtelenítés mint az első fél évben volt.
   Másfelől az is lehet, hogy a gyanta amit használ az új kozmetikusa, “nem passzol” az Ön bőréhez/szőréhez.
   A harmadik ok lehet az, hogy egyszerűen nem jó technikát használ a kozmetikusa.
   Ez utóbbi két oknál lehet, hogy a váltás lenne célszerű. De nem akarok senki ellen beszélni, főleg úgy, hogy nem láttam. Ha van kedve/ideje és budapesti, akkor hívjon fel a 06704506999-es számon és szívesen bemegyek valamikor az üzletbe, hogy ránézzek a lábára és kitaláljunk valami megoldást.

   Az intimgyanta utáni apró hólyagocskák. A legjobban azzal tud segíteni rajta, hogy közvetlenül gyantázás után lefertőtlenítik és otthon is ápolja egy-két napig még fertőtlenítővel (pl. én a teafaolajra esküszöm). De vannak nagyon jó orvosi bőr- és nyálkahártyafertőtlenítők, amik minden kozmetikában kell legyenek. Szóljon nyugodtan a kozmetikusának, hoyg milyen gondja szokott lenni és fújja be Ő a területet a gyantázás után.
   Hogy megnyugtassam, még nekem is ki szokott néha ütni a bőröm, ha “olyanja” van, pedig odafigyelve mindig kezet és bőrt fertőtlenítünk. Szóval nem feltétlenül a kozmetikus csinál valamit rosszul :)
   Személy szerint nekem a legjobban a Fenistil gél vált be gyantázás utáni nyugtatóként.

   Üdvözlettel,
   Ács Kriszta

Hozzászólás