Mai levél – bőrápolási tanács

Kedves Krisztina!
Segítségedet kérném némi kozmetikai problémáimban.Előre szólók, hogy erdélyi vagyok így nem tudnék semmiképp ellátogatni hozzád, de mindenképpen szükségem lenne a tanácsodra.
Nekem zsíros bőrőm van, hosszú fekete gyorsan nővő szőrszálaim, lassú sebgyogyúlás, sok pattanás és heg, ráadásúl könnyen gyullad be a szőrőm.Már sok sok mindent kiprobáltam a gondjaimra , az egyik legveszélyesebb talán a 6% oxi volt....Jelenleg hetente epilálok, mert muszáj , de állandóan begyulladnak a szőrtüszőim mindenhol és ez kezd kóróssá válni, mintha a szervezetemben lenne gond.Ez meg is lep, mert már egy hónapja próbálok napi 1-2 csésze csalán teát bevinni, úgy 15 napja szedek A , E vitamint és lenmagot két kiskanálall.Használok a bőrtipusomnak megfelelő krémet az arcomra avonos solutions(zöld) , használok agyagos, élesztős , tojásos pakolásokat , meg teszek hozzá mézet , vagy citromlevet.Már igyekszem nem nyomkodni semmit, ezekmelett olivaolajat, és teafacseppet, aloe veras testapolot használok.Tervem hogy még búzacsírát is fogyasszak.Figyelek arra hogy mit eszem, és igyekszem, de sehogy sem látom hogy jobb lenne a helyzet pedig úgy 15-30 napja ezt csinálom.Régen még sűrűn használtam citromlevet a bőrőmre de az sem ért semmit, ma fogyott el a contratubex gélem a hegeimre, de semmi és a sebeimre még körömvirágot is teszek.Nem tudom, hibázok valahol , én már rengeteg módszert proóbáltam többet kevesebbet , vagy akár semmit, szappant, tonikot, stb...erős bőrőm van és ezekszerint nem befogadó...
kérem segítsen , adjon tanécsot mivel hozzam rendbe, hogyan kezeljem hogy ne legyen teli pattanásokkal, gyulladásokkal.A patikába ajánlottak egy zineryt nevű szert az segítene?....és a hegekre mit tegyek, citromlé nem valami hatásos, esetleg hagymalé vagy krumplilé...mi jó? AHA sav most nyáron nem igazán ajánlott .Ezek melett radírozom magam , úgyhogy már kezdek kétségbeesni , és azért probálok magamon segíteni mert nem engedhetem meg magamnak a havi kozmetikust az ajánlott termékeivel, de ami azt iletti már összegyúlt volna 2* abból amit eddig kipróbáltam, mert sok kicsi sokra megy!Előre is köszönöm a válaszát !

Kedves Betti,

amit írtál, az jó sok minden, párszor át kellett olvasnom, hogy megértsem pontosan miket használsz:)
Én azt gondolom nem szabad ennyi mindennel terhelni a bőrt, inkább azt kéne elérni, hogy önmagát "tegye rendbe".
Először is nem írtad hány éves vagy, az fontos lenne.
Másodszor amiket írtál, hogy elkezdtél szedni: egyfelől először méregteleníteni kell, utána táplálni. Annak nincs sok értelme szerintem, hogy egyszerre iszod a családteát és közben szeded a vitamint. A csalántea annyira erős vértisztító, ami miatt pont, hogy kijönnek először a gyulladások a bőrön, hiszen a vesén kívül így tud tisztulni a test és csak utána fog lenyugodni. Ez hónapokig is eltarthat, míg teljesen kitisztulsz.

Másfelől viszont azt gondolom, hogy megfelelő szakember segítsége nélkül önállóan nem szabható meg a vitaminadag amit beviszel. Ehhez kivizsgálások szükségesek, hogy feltárják milyen hiány van a szervezetedben és csak utána az ez alapján meghatározott vitaminmennyiséget kell bevinni. Az A-vitamin ráadásul okozhat pattansásosságot.
A cotractubex és körömvirágkenőcs kombóra megint csak ez érvényes: ezt a kettőt együttesen alkalmazni nincs értelme, hiszen pontosan ellentétes hatást érsz el vele: a körömvirág ugyanis hámképző, neked viszont a hegekre hámoldani kéne.
Az AHA-sav vagy bármilyen más mélyhámlasztó módszer tényleg csak télen ajánlott, viszont annál jobbat én sem tudnék mondani, mindenképpen azt kéne megpróbálni. Ha nem akarsz nagy százalékos mélyhámlasztást kozmetikustól, akkor lehet patikában venni olyan kis százalékos AHA-sav tartalmú krémeket, amit otthon tudsz mindennaposan használni.

Szóval összefoglalva a tanácsom az, hogy ne foglalkozz ennyit a bőröddel, hagyd egy kicsit magára, hagy szedje össze, regenerálja saját magát. A méregtelenítést és a vitaminadagolást bízd szakemberre, és itt nem feltétlenül orvosra gondolok, hanem természetgyógyászra vagy olyan idős bácsikára/nénikére az ismerőseig köréből akik még tudják, hogy melyiik gyógynövénnyel hogyan tudsz optimálisan méregteleníteni. Utána a vitaminadagolást viszont ne te magad oszd be, mert azzal árthatsz is, hiszen ezek a vitaminokat könnyen túl lehet adagolni, mert zsírban oldódóak, így nem ürülnek a szervezetből, hanem raktározódnak. Avitamin helyett pl. inkább béta-karotint szedj (vagy egyél sok sárgarépát), mert abból a szervezet magának annyi Avitamint állít elő, amennyire neki szüksége van.

szép hetet
Ács Krisztina

kép innen

No Comments Yet.

Leave a comment