Cukorgyanta – a gyanták királya!

A cukorgyantát nem csak Afrikában és az arab országokban készítik és használják szőrtelenítésre a nők, már Európában is hódít. De miért szeretik jobban mint a hagyományos gyantát?

Első ok az összetétele: a cukorgyanta rendkívül kíméletes a bőrhöz, semmi allergén összetevőt nem tartalmaz, hiszen csak cukorból, vízből és citromléből áll, így azok is használják, akik kolofónium (gyanta) allergiások.

Legjelentősebb eltérés a gyantához képest, hogy míg a hagyományos gyantát szőrnövekedési iránnyal megegyezően kenjük fel és ellentétesen tépjük le, addig a cukorgyantát ellentétes irányban kenjük és a szőrnövekedéssel megegyezően távolítjuk el. Ez azok számára fontos tulajdonság, akik hajlamosak a szőrbenövésekre, szőrtüsző gyulladásokra, hiszen az ellentétes irányú letépés megsérti a szőrtüszőt és ezáltal több lehetősége lesz a kórkozóknak a bőrbe jutni, valamint a deformitás miatt a szőrszálaknak a bőr alatt nőni.

A szőrnövéssel azonos irányú kitépés nem csak fájdalommentesebb, de nem sérti meg a szőrtüszőt, így nem jönnek létre sem mikrosérülések a tüsző falán, sem deformitás a szőrnövekedés irányát illetően.

Fontos előny még, hogy ez a karamellszerű emulzió vízzel könnyedén lemosható, így nincs szükség a szőrtelenítés után gyantaeltávolító olajra, sőt a textíliából és hamar kijön.

A cukorgyanta állagának köszönhetően alacsony hőfokon olvad, így elkerülhetjük az égési sérüléseket és a nem is olyan ritka esetekben ezekkel együtt járó pigmentfoltok kialakulását.

Az intimgyanta tökéletes és rendkívül gyors vele!

Vendégeink által tapasztalati visszajelzés, hogy tényleg nem gyulladnak be utána a szőrtüszők és a hagyományos gyantához képest hamarabb megnyugszik a bőr. A vízzel való eltávolításának kényelméről meg nem is beszélek, ezt úgyis minden tapasztalt gyantázó el tudja képzelni!:)

kép

Nincsenek még hozzászólások.

Hozzászólás