Mai levél – pattanások mint belső gyulladás jelei?

Kedves Krisztina!

Szerteném megkérdezni, hogy a pattanások lehetnek-e valamilyen betegség jelei?

Márti

Kedves Márti,

IGEN, egyértelműen lehetnek.
Elsősorban gyulladásos gócok árulkodó jelei lehetnek, pl. ciszták (fogínyben, petefészekben), krónikus fog-, íny-gyulladás, -vérzés, emésztőrendszeri gyulladások, nőgyógyászati területek, kismedencei gyulladások, de akár krónikus mozgásszervi megterheléssel járó gyulladások is lehetnek az okok között.
Ha makacs, állandóan visszatérő nagy, gyulladt fájdalmas csomókkal járó "pattanások" fordulnak elő az arcon, melyek főleg gennyt tartalmaznak (ún. steril gyulladások, melyeket nem faggyú okoz vagy külső kórokozó okoz), akkor érdemes egy kört futni a háziorvonál és csináltatni egy teljes vér- és vizeletvizsgálatot, majd egy panoráma röntgent.
Sokat javíthatunk bőrünk állapotán, ha régóta ismert betegségünk eddig halogatott kezelésébe belekezdünk!

üdvözlettel,

Ács Kriszta

(kép:www.freedigitalphotos.net/Francesco Marino)

2 Responses

  1. Jó estét! Arról szeretném kérdezni önt, hogy egy pár hónapja az arcomon gyulladásos pattanások jelentek meg, ha mondhatom úgy, "szakáll" alakban. Mára már ezek a gyulladások elmúltak, viszont még mindig látszódnak, csak már nem gyulladtak, hanem sötétebb színűek. Ez előtt nagyon szép volt az arcom, alig volt rajta 1-2 pattanás,ez pedig szinte egyik napról a másikra jelentkezett és egyre csúnyább lett. Mi lehet ez és mit tehetek ellene? Előre is köszönöm válaszát!
    • Kedves Flóra, az áll mindegyik arctérkép szerint a nemi szervek és hormonok területe, így érdemes lenne utána járni, itt minden rendben van-e. Valószínű valamilyen hirtelen hormonváltozás okozhatott ilyen tüneteket. A visszamaradt sötétebb foltokat most télen érdemes kicsit erősebben hámlasztani, hogy hamarabb elmúljanak. Gyümölcssavas vagy mikrodermabráziós hámlasztással szép eredményeket érhet el.

Leave a comment