Mai levél – természetes kozmetikumok

Kedves Krisztina!

A natúr kozmetikumokkal kapcsolatban szeretném a segítségedet kérni.Honnan tudom, hogy egy natúr kozmetikum, valóban natúr kozmetikum? Mert eddig úgy gondoltam, hogy az ilyen termékeknek nem szabad mesterséges színezőanyagokat, illatanyagokat, tartósítószert tartalmazniuk, a tapasztalat azonban nem ezt mutatja. Hiszen vannak olyan natúr kozmetikumnak kikiáltott termékek, melyek tartalmaznak ilyen anyagokat. Esetleg van valamilyen szabályzat, ami meghatározza, hogy milyen mennyiségben tartalmazhatja egy ilyen kozmetikum ezeket az összetevőket?Tudom, hogy vannak különböző szervezetek, amelyek bevizsgálják az ilyen termékeket, és tanúsítványt adnak róla, de, ha nincs bevizsgálva?
Segítséged előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
S. Nikolett
kozmetikus

Kedves Nikolett,

onnan tudod, hogy egy kozmetikum "natúr"-e vagy sem, hogy szépen egyenként elolvasod az összetevőit és Te eldöntöd, hogy az vagy nem az.
Sajnos akármennyire is hirdetik nagyon sok termékről, nekem is az a tapasztalatom, hogy ugyanúgy benne van a paraffinolaj, a tartósítószer, a színezék, az illatanyag a termékekben. Főleg, ha "bio" minősítést kap egy-egy termék, akkor szokott az lenni, hogy igaz, hogy minősítva vannak a növényi összetevői, amik biogazdaságból származnak, de ennek ellenére mégis Traditionally blackjack is played by one to 8 players sitting at an octagonal table against a dealer. ott vannak benne a többi tiltott anyagok.
Az is segítségedre lehet, hogy pl. egy natúrterméknek fél év a szavatossági ideje a tartósítószer-mentesség miatt.
Nem tudom, hogy hivatalosan milyen szabályzás van ma Magyarországon, valószínűsítem, hogy natúrtermékekben még semmi. Az a baj, hogy pl. egy-egy növényi olajat még finomítva is el lehet adni natúrként, ha nincs benne más, miközben maga a termék már kezelve van.

Szóval a legjobb, ha megtanulsz minden összetevőt, minek lehet vagy nem lehet benne lennie egy termékben, ami árthat a bőrnek és szépen átnézel mindent:) Megmondom őszintén, én is ezt csináltam egyszer és egy nagy szatyornyi kozmetikumot ki is dobtam itthonról a kukába.
Ehhez különben nagyon jól használható a Markovics Vera honlapja és letölthető összefoglalói!

Jó munkát kívánok,
Ács Kriszta

No Comments Yet.

Leave a comment