Mai levél – hegkezelés újra

Tisztelt cím!

Nekem egy hete volt egy térdi keresztszalag műtétem, és jövőhéten lesz varratszedésem. Két vágás van a lábamon az egyik kívül, ez látványosan kisebb, és egy belül ami elég nagy. Azt szeretném tudni, hogy mikor lehet majd krémeket/géleket használnom illetve, hogy milyet. Anyukám szerinte pár éven belül alig láthatóak lesznek a hegek, mivel még fiatal vagyok. Előre is köszönöm válaszát: Anna13

Kedves Anna,

elnézést a kései válaszért, de csak most olvastam a kérdését.
A Dermatix gélt ajánlanám kifejezetten hegkezelésre, ez a vendégeim tapasztalatai szerint jelenleg a leghatékonyabb hegkezelő krém. Friss sebekre még nem szabad alkalmazni, de amint leesett a varr mindenhonnan és már csak a heg marad vissza, el lehet kezdeni az alkalmazását napi kétszer reggel/este egy vékony réteget felkenve, pár pecre hagyni megszáradni, egy kis filmréteget fog hagyni, arra már húzhat ruhát.

Elmúlni teljesen valószínű tényleg nem fog, de sokan segíthet a halványításában.

Üdvözlettel,
Ács Krisztina

kép: http://www.freedigitalphotos.net/images/Historic_g308-Letter_Quill_and_Ink_Pot_p4942.html

 

7 válasz

 1. Tisztelt Krisztina!
  A pattanások utáni hegekkel kapcsolatosan szeretném kikérni a véleményét. A testvérem arcán apró bemélyedő lyukak maradtak a pattanások után. Mivel lehetne csökkenteni a mélyedéseket? (Ha jól hallottam ezek nagyon hosszú idő után regenerálódnak, meglehet ezt gyorsítani a AVÉNE Cicalfate-l?)
  (A Detarmixtól olcsóbb megoldást próbálnánk meg először)

  • Kedves segecs,

   nem ismerem a krémet amit írt, de a tájékoztató alapján nem kifejezetten hegkezelésre ajánlják.
   Amint biztosan merek javasolni és a Dermatixtől olcsóbb, az a Contratubex gél, “mélyedésekre” is használható.
   üdvözlettel,
   Ács Kriszta

 2. Tisztelt Krisztina!

  Szeretném megkérdezni, hogy ismeri-e a reme scar szilikonos hegkezelő stiftet, amennyiben igen, Ön szerint hatásosan lehet-e kezelni vele a pattanások okozta mélyedéses hegeket az arcon? (ajánlja a stift tájékoztatója a hegek ezen formájára is, de ettől én még nem vagyok biztos a hatásában)

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel,
  Alexandra

  • Kedves Alexandra,
   nem ismerem, személyesen csak a contractubex-szel és a dermatix géllel vannak tapasztalataim. Én ebből a contractubex-et szoktam ajánlani ár/érték arány miatt. Ha lesz a remescar-ral tapasztala, írja meg nekem, hogy ajánlhatom-e másoknak is!
   köszönöm:)

 3. Nálunk a reme scar stift nagyon bejött. Az én csíkos hasamra is és a gyerekeknél is a térd sebekre.

 4. Tisztelt Krisztina!

  Nekem pattanás utáni piros bemélyedéseim vannak + piros foltok!
  Az lenne a kérdésem hogy miért pirosak ezek a hegek, foltok a másik meg hogy én úgy tudom hogy a dermatix csak keloidosmeg kitüremkedõ hegre jó nem a pattanás hegeire

  Másik hogy van a Zermader Ultra ami ugyanugy szilikonos mint a Dermatix csak van hozza + SPF 15 Q10 K vitamin E vitamin az a kérdésem hogy az milyen lenne vagy hogy a dermatixnek is van e ilyen ultraja?

  Köszönettel: Armand

  • Kedves Armand!

   Igen, a Dermatix gélt keloidos, hipertrófiás hegekre ajánlják, jól tudja.
   Nem tudok róla, hogy lenne a Dermatixnak is a Zeraderm ultrához hasonló készítménye, de ez semmit nem jelent. Ezt inkább egy gyógyszertárban tudják Önnek pontosan megmondani.
   Azt azért megjegyzem, hogy a Zeraderm is hipertrófiás vagy keloidos hegekre ajánlott, így ebből a szempontból teljesen mindegy, mert egyik sem fogja az Ön problémáját orvosolni.
   A foltok azért pirosak, mert még frissek, idővel ki fognak fehéredni. Viszont szerencséje van, mert míg frissek, pirosak, hatékonyabb a hegek kezelése, mint később, a kifehéredés után.
   A gyógyszertári hegkezelő gélek közül a cikkben is említett Contractubex-szet ajánlanám a pattanás utáni foltokra.
   Üdvözlettel,
   Ács Kriszta

Hozzászólás