Mai levél – rosacea és vio

Kedves Krisztina! Szeretnék kérdezni a vio-ról.Rosacea és a vio kapcsolatáról. Az ellen javaslatát, vagy javaslatát ajánlod?Arcon, 50 éves férfi orrán kezdődő rosacea-t állapított meg a bőrgyógyász.Szeretném,ha segítenél. Előre köszönöm szépen a  válaszodat.Üdvözlettel:
Lívia

Kedves Lívia,

a rosacea hagyományos kozmetikai kezelése a nyugtatásra, fertőtlenítésre való törekvés, a vérbőség megelőzése. Eszerint mivel a vio vérbőséget fokoz, kerülendő a használata.

De. Több helyen is hallottam már, hogy a bőr és a vérerek edzése sokat segíthet a szövetek toleráló képességének növelésében. Így például akad olyan szemléletmód is, miszerint pont a vérbőségfokozó hatóanyagok, a hideg-meleg váltófürdő és a rendszeres mozgás az, amivel elérjük, hogy a szervezet hozzászokik a szélsőséges megpróbáltatásokhoz. Ennek eredményeként nem reagál fokozottan, így hosszútávon válhat ez a módszer hasznossá. Ebbe a kezelési szemléletbe beletartozhat a vio használata.
Mivel a rosaceát a mai tudományos állás szerint a gyógyíthatatlan kategórába sorolják, így egyik módszer sem tökéletes. Vannak akik azt tartják, hogy belső illetve lelki okai vannak a megjelenésének, így előbb azt kezelik.

Őszintén megmondom, hogy én sem tudom a tuti megoldást. Én mint kozmetikus rövid távon a nyugtatást és a megfelelő fertőtlenítést szoktam alkalmazni a kabin kezelések során, de nem zárom ki, hogy a vérbőségfokozással elért bőredzéses módszer használhatatlan lenne.


Remélem azért valamicskét tudtam segíteni:)


szép hétvégét,
Ács Kriszta

(kép:http://www.freedigitalphotos.net/images/Valentines_Day_g135-Poste_Rose_p9166.html)

No Comments Yet.

Leave a comment