Masszázs a hétköznapokban

Az érintés a kommunikáció alapvető eleme. Rohanó világunkban meg kell keresni és ragadni azokat a pillanatokat, amikor kicsit magunkra figyelünk, megnyugodhatunk. A masszázs nem csak ellazít vagy épp felpezsdít, hanem olyan energiát szabadít fel, melyek javítják a fizikai  és lelki érzetünket, elvarázsolnak, kikapcsolnak egy pár percre, órára. Segíti a belső feszültség levezetését, pihentet, növeli az önbizalmat, örömérzést okoz.
A masszázs hatására olyan gátak dőlnek le, melyek testi betegségeink, belső szorongásaink okozói.

A fiataloknak, kamaszoknak sokszor gerinc-, fej-, lábfájdalmat okoz a testi növekedés. Ilyenkor jól esik egy kellemes masszázs, mely átmozgatja a leterhelt izmokat, oldja mindennapos feszültségüket. Az iskolában megfelelni lelkileg és szellemileg is nagy terhet ró a fiatalokra. A masszázs nyitottabbá tesz, nő a fizikális és mentális terhelhetőség, csökken a szorongás, nő a koncentrációképesség.

Korunk fiatal felnőttjeire megszámlálhatatlan teher hárul. Az anyagi biztonság megteremtése, a jövő építése sok energiát felemészt. Legtöbbször saját magukra nem marad idő casino jameshallison - mozgásra, kikapcsolódásra -, pedig az egészség megőrzése a legkifizetődőbb befektetés. Valaki erre csak akkor jön rá, mikor ledönti lábáról egy betegség. A masszázs ennek megelőzésében sokat segít. Csökkenti a stresszel járó görcsöket, a helytelen táplálkozás okozta méreganyagok lerakódását, növeli a teljesítőképességet, segít a pozitív életszemlélet megtartásában. A masszázs során felszabaduló energiák kitisztítják a tudatot, nő a kreativitás, fokozódik a empátiás készség, ezzel növelve a másokhoz való alkalmazkodási képességet.

A szülők életében legfontosabb a csemete - érte dolgoznak munkahelyen, otthon egyaránt. A mai világban egyre nehezebb helytállni, sokan azért vállalnak még több munkát, hogy megteremthessék családjuk anyagi jóllétét - és pont a lényegre, a családra nem marad már energia. A masszázs egyaránt segíti a fizikális és mentális feltöltődést. A rohanó hétköznapokból kis időt elcsippentve kap több órás, napos felfrissülés-érzetet a túlhajszolt szülő. A masszázs jobb kedvre derít, nyugalmat ad, ezáltal a család is egy jó kedvű taggal lesz gazdagabb.

Az idősek bölcsessége, élettapasztalata hatalmas, ám testük az idő múlásával veszít tartásából, erejéből, rugalmasságából. A masszázs segít fájdalmukat csillapítani, izmaikat rugalmassabbá tenni, betegségeik tüneteit mind testileg mind lelkileg enyhíteni, nem csak fizikai, hanem szellemi frissességüket megtartani.

A masszázs titka múljon bármin is, aki kipróbálja, annak az egyik legcsodálatosabb élményt fogja nyújtani!

(kép:www.freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono)

No Comments Yet.

Leave a comment