műszempilla kérdés

szem_Pixomarjpg-300x199kedves Krisztina,
közel egy éve van 6D-s szempillám, és kb 6 hete allergiát vállt ki a ragasztó. eleinte csak a felső szemhéjam duzzadt ödémásra, viszketett, és mintha piros eyelinerrel huztam volna ki a szemem. Második alkalommmal, szintén bedagadt, de ekkor már a bal szemem bevérzett, mintha kötőhártya gyulladásom lett volna, emellett eszméletlen viszketés. Harmadik alkalommal is bevállaltam most hipoallergénnek nevezett ragasztóval, eredmény, ugyan csak 24 óra mulva, de mindkét szem bevérezve és bedagadva. ezek a tünetek kalciumos kezelés mellett, 48-72 óra után teljesen eltűntek.
Kérdésem: van olyan ragasztó amire nem reagálok? létezik más technológia amivel megtarthatom a pilláimat. Belebetegszem a gondolatba hogy le kell szedetnem, de félek hogy ha a szeméj állandó rendszerességgel két három hetente gyulladásnak van kitéve, egy idő után a saját szempillám is elveszítem. van valami javaslatod??
Válaszod előre is köszönöm
márti

Kedves Márti!

Nem a saját szempilládat félteném a helyedben, hanem a szemed épségét! Sajnos nagyon sok esetben tapasztaljuk, hogy nem azonnal, hanem bizonyos ideig történő huzamosabb használat után jön ki az allergia.
Felhívtam a kérdéseddel egy kozmetikusmester kolléganőmet, aki az egyik legprofibb szempillaépítő-mester Magyarországon és Ő is azt javasolta, amit én mondtam volna: sajnos meg kell válnod a szempilláktól. Annak meg ne dőlj be, hogy hipoallergén ragasztó, mert olyan nincs 🙂
Megkérdeztem Tőle azt is, hogy esetleg egy tartós szempillaspirálozás kiválthatja-e a műszempillákat, de arra is nemet mondott.
Sajnálom, hogy nem tudok más alternatív megoldást javasolni 🙁 viszont semmiképpen ne kisérletezz tovább, mert a végén még a szemklinikán kötsz ki...

Szeretettel,
Ács Krisztina

No Comments Yet.

Leave a comment