mai levél – éljen a nyaralás! de milyen napfényvédőt vegyek?

Kedves Krisztina!
Két kérdéssel is fordulok önhöz.
Első kérdésem az lenne, hogy nyaralás alatt mekkora faktorú fényvédő krémet (vagy spray-t ez is egy kérdés lehetne... Spray vagy krém?) a bőröm eléggé világos tipusú (szőke hajú, kék szemű kategoria vagyok:)) az a problémám, hogy amennyiben nem kenem magam azonnal és nagyon leégek. Ha kenem magam akkor meg semmi színt nem "szedek magamra" Mit javasol, hogy ne égjek le viszon még se maradjak hipo reklám?

Második kérdésem pedig olyan dologra vonatkozik amit én magam se tudom mi vagyis, hogy anyajegy vagy májfolt, vagy akármi más... 33 éves vagyok de már évek óta ha kicsit lebarnulok a száj körül sötét szabályos vonal jelenik meg (száj ceruzával elszoktam tűntetni) de most nyaralás előtt vagyok és ha esetleg meg tudnám akadájozni ez a sötét "csoki vonal" kijövését annak örülnék!

Válaszait előre is nagyon szépen köszönöm!!
Köszönettel: Judit

Kedves Judit!

Az első: spray vagy krém? Ki mit szeret, aszerint választ. A spray-k csak akkor tudnak vizes alapúak lenni, ha kis faktorszámúak, ha valakinek magasabb faktorszámúra van szüksége viszont nem szereti az olajas napvédőt, akkor inkább krém állagút válasszon.

A második kérdésre: ha ilyen érzékeny a bőre és mégis színt szeretne, akkor a belső fényvédelem a megoldás. Sok-sok sárgarépa fogyasztása vagy aki nem szereti vagy egyszerűbbenk tartja, van már kifejezetten karotin tabletta, melyet a nyaralás megkezdése előtt és alatt is érdemes szedni. Véd a napégés ellen is és szép színe lesz a bőrének. Sőt, van már karotin tartalmú naptej is.
Érdemes két féle erősségű naptejet vinnie az útra, egyiket az kezdeti napokra, a kisebb faktorszámút pedig már a nyaralás végére.

A harmadik: látatlanban nem szeretek diagnosztizálni, de valószínűsítem, hogy a száj körüli folt ha nap hatására jön ki, májfolt lesz. Érdemes kizárólag arra a területre egy sokkal magasabb faktorszámú napvédőt kenni, ezzel talán megelőzhető a kiújulása, de sajnos nem száz százalékos ez a módszer sem:(

jó nyaralást kívánok,
Ács Kriszta

No Comments Yet.

Leave a comment