Intim gyantázás

  • DSC_3301
  • DSC_3299

Hozzám a vendégek vagy eleve saját gyantázós bugyiban jönnek vagy egy kis egyszerhasználatos papír tangabugyit kapnak (benne van az árban). Persze akiknek nem kellemetlen, lehetnek teljesen pucéran, de bugyiban azok a vendégek sem fogják kellemetlenül érezni magukat, akik kicsit szemérmesebbek. A művelethez a hagyományos olvasztós technikát utánzó, de modern összetételű, antiallergén, kézzel letéphető, gumiszerű, rugalmas steril gyantát használom.

Egyiket sem használom újra fel, így a sterilitás maximális. Gyantázás után nyugtató balzsamot rakok a  bőrre.

Első gyantázáskor az optimális szőrhosszúság a legutolsó borotválástól számított másfél és két hét között van (de természetesen jöhetsz később is). Ha valaki rendszeres látogató, általában négy hét telik el a két időpont között.

Maga a művelet 15-25 perc között van.

A teljesség kedvéért: nem csak elölről szedek le mindent, hanem a popsiról is (persze csak ha igény van rá) :)

FOGLALJ IDŐPONTOT MOST!

Olvasnál még az intim gyantázásról?

Lányok egymás között bármiről nyíltan elbeszélgetünk, ám az intim terület szőrtelenítése még ma is pironkodtató témának számít. Beszéljünk róla!

A történészek szerint az ókori egyiptomi, görög és római nők is csupaszra szőrtelenítették  magukat, sőt ha megfigyeljük a meztelen férfiszobrokon sem nagyon látunk szőrre utaló nyomokat. Afrikában a mai napig természetes a nők testének egyszerű vízből, cukorból, citromból otthon főzött ‘gyantával’ való lecsupaszítása, mert így tartják higiénikusnak.
Ebből adódik is a kérdés: miért van ott a szőr, leszedjük vagy ne szedjük? Kárt csinálunk-e vele vagy így segítjük a terület tisztán tartását?
A legtöbb nőgyógyász egyet ért azzal, hogy a szőrnek védő szerepe van, ezért kár eltávolítani a ‘kapuból’, de személy szerint hallottam már ellenkező orvosi véleményt is. Akár ez, akár az, a lényeg úgyis a viselője véleménye, mivel érzi jól magát.

Ha az eltávolítása mellett döntünk, akkor választhatunk a fazonra nyírás, a borotva, az epilátor és a gyanta közül. Az előbbieket már sok cikk kibeszélte, mi foglalkozzunk most csak a gyantával.

Az intim gyantázás nagyon kényes művelet. Itt lent különösen fontos betartani a gyantázásra vonatkozó előírásokat: a higiénia és a kifeszítés:) Mielőtt elkezdenénk a szőrtelenítést tisztítsuk meg alaposan a gyantázandó területet! A legérzékenyebb hely szőrtelenítésekor a lényeg, hogy egy felkenés-lehúzással leszedjük az összes szálat, ne kelljen többször rákenni az adott területre. Ezt legkönnyebben úgy tudjuk elérni, ha egyszerre csak kis csíkban kenjük fel a gyantát és lehetőség szerint egy mozdulattal rántjuk le. Minél nagyobb a felkent gyantarész, annál nehezebben tudjuk másik kezünkkel kifeszíteni a bőrt. Vannak olyan területek, ahova saját magunk nehezen érünk el, a kifeszítésben is néha több kézre van szükség.

Ha sikertelen a bőr megfeszítése a gyanta letépésekor bevérzést okozhatunk vagy megsérthetjük annyira a bőrünket, hogy fájdalmas seb keletkezik. Ez vizelés után csípő, égő, kellemetlen érzést okoz, sőt utána hónapokig követheti kiújulás tanga bugyi vagy újabb gyantázás következtében.
Ezért mindenképpen érdemes olyan szakemberre bízni az intim szőrtelenítést, aki tapasztalt, magabiztos és gyors keze van:)

Persze a gyantaválasztás sem mindegy. Három módszer létezik: a patronos, a ‘hagyományos’ és a cukorgyanta. Ennél a kényes területnél a patronos gyantát felejtsük el! Nem csak a bőrt tépi meg, de a szőrszálakat is sokszor csak eltöri a felszínen, így hamarabb nő ki újra a szál.
Válasszunk olyan kozmetikust aki a ‘hagyományos’ spatulával vagy kézzel felkenhető, esetleg a cukorpasztát használja. Ezek nem csak a bőrt kímélik jobban, de a szőrszálakat is teljes egészében szedik ki a tüszőből.

Az utóápolásra is helyezzünk nagyobb hangsúlyt mint más területeknél. Lehetőség szerint ne használjunk alkoholos fertőtlenítőt, mert kiszáríthatja és irritálhatja az érzékeny bőrt. Fertőtlenítésre készíthetünk magunk ápolót: 2 kanál jojoba- vagy lenmagolajba cseppentsünk 1-2 csepp teafaolajat vagy grépfriutmag kivonatot és ezzel ápoljuk magunkat szőrtelenítés után. Ha megsérült a felső hámréteg is, sokat segíthet a Neogranormon, Bepanthen (plus), Alsol, körömvirág krém vagy bármilyen patikában kapható horzsolásra ajánlott hámosító-fertőtlenítő krém.

És zárásként: fájdalom nélkül nem lehet, de kevesebb fájdalommal igen! Akármilyen jó kozmetikust találunk száz százalék, hogy fájni fog, csak az nem mindegy mennyire:) Ha ügyes kezű szakembert választunk, akkor a fájdalom csak havonta egyszer pár percig fog tartani, helyette viszont hetekig tart a szőrtelenség csípés, szúrás, viszketés nélkül.

Ne legyünk szégyellősek kozmetikusunk előtt! Ha valami kérésünk, gondunk, kétségünk van, osszuk meg vele nyugodtan!  Neki ez munka, látott már sok ilyet és hidd el, ha piros szívecskét kérsz, akkor sem fog hülyének nézni!:)

Hozzászólások nincsenek engedélyezve.