Smink alapok – VI. Ajkak sminkje

A modern smink kevés hangsúlyt fektet a szájra, ennek ellenére pár apró trükkel könnyen harmóniába hozhatjuk az arc többi részével.

Attól függően, hogy milyen hatást akarunk elérni, több száz szín közül válaszhatunk. A világos, csillogó, erőteljes árnyalatok vonzzák a tekintetet, így elsősorban vékony ajkakat tudunk nagyítani vele. A sötét, matt, mélyebb tónusó változatokat a telt ajkak elfedésére, kisebbé tételére használjuk.

Míg az ajakszínező csak színt ad, az ajakfénnyel ragyogó, nedves hatást érhetünk el a benne lévő csillámok segítségével. A legjobb fedőképességűek a hagyományos rúzsok, ezek tartalmazzák a legtöbb pigmentet, melyek matt árnyalataival elegáns hatást érhetünk el. Az ajakfeltöltő rúzsok, fények használatakor számítsunk egy érdekes bizsergető-csípő érzésre, melyet a benne lévő vérbőségfokozó hatóanyagok okoznak.

Ha nem tetszik a forma

A szájkontúr a jolly-joker bármilyen változást szeretnénk szájunk alakjában.
Akár nagyítani, akár kicsinyíteni akarunk, első lépésként alapozzuk a bőrrel megegyező színűre ajkunkat, majd a kontúrral rajzoljuk meg a kívánt vonalat. Ezután ecset segítségével finoman árnyaljuk a kontúron belüli területet. Vigyázzunk, hogy csak szilárd, tartós rúzsokat haszáljunk, hogy ne kenődjön el a megrajzolt ív!

Ha már apró ráncok vannak ajkunk környékén, akkor mindenképpen alkalmazzunk szájkontúrt! A kontúrral magával besatírozhatjuk az egész száj felületét, ezzel egy stabil alapot adva a rúzsnak. Ne használjunk ilyenkor folyékony állagú fényeket, mert könnyen befolyhatnak Through the use of the latest audio visual technologies delivered a roulette gratis game with the ideal balance of elegance, efficiency and excitement. a ráncocskákba, a felesleget pedig érdemes egy papírkendővel felitatni!

Ha természetes hatást szeretnénk elérni, a matt rúzzsal színezett ajakra középre tegyünk egy pöttynyi szájfényt!

A tartós hatású rúzsok száríthatják az ajkat, ilyenkor érdemes előtte ajakbalzsammal ápolni a száj bőrét.

Milyen szín áll jól?

Narancsot és szilvát használhatnak a világos és sötét bőrűek egyaránt, a pink és rózsaszín árnyalatokat inkább csak a világos bőrűek vagy szőke hajúak válasszák. A pirosas színek közül az élénkebbeket inkább a vörösöknek, a barnásakat a barnáknak ajánlják, ugyanúgy mint a tégla- és rozsdavöröset. Az aranyfényű rúzsok megint csak a barnáknak ajánlottak.

Ha hajszínt váltunk, érdemes a kedvenc rúzsunkat felülvizsgálni, illik-e még az új szín árnyalatához.

Ha fogaink elszíneződöttek, vigyázzunk, hogy ne irányítsuk oda mások tekintetét, használjunk hidegebb árnyalatokat és inkább hangsúlyozzuk szemeinket!

képek: http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=989

http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=989

No Comments Yet.

Leave a comment