Tibeti (pránanadi) masszázs

Ez a különleges masszázstechnika Tibetből, ebből a mesebeli tartományból származik. Titkait évezredek óta kolostorokban őrzik, már i.e. 2700-ből maradtak fenn írásos emlékek a módszer hatásairól.

A masszázs egy teljes körű, átfogó technika, mely szigorú protokollt szerint kezeli a test minden egyes pontját - határozott, mégis lassú, meditatív mozdulatokkal követve az izmokat a lábujjaktól a fejbúbig. Nem sorolható kifejezetten egyik masszázságba sem, a meridiánok mentén ugyanúgy végighalad, mint a nyirokrendszeren, az idegeken, a csakrákon. Egyaránt hat a bőrre, izmokra, kötőszövetre, csontokra, idegekre, gondolatokra, érzésekre.

A stressz, rossz testtartás okozta megfeszült izmok a masszázs hatására elernyednek, megőrzik rugalmasságukat, a csontok erősek, ellenállók maradnak. A vérkeringés normalizálódik, a nyirokkeringést beindul. Ez a pozitív változás segíti a szervezetben felhalmozódott testi-lelki gondokat okozó méreganyagok távozását. A masszázs harmóniába hozza a testet és a lelket, nem csak a fizikális, hanem a lelki salakanyagok kiürülését is elősegítve.

forrás: www.prananadi.hu/base.asp?SID=3

(kép:www.freedigitalphotos.net/Michelle Meiklejohn)

No Comments Yet.

Leave a comment