Egy kis segítség császármetszéshez: fájdalomcsillapítás és hegkezelés homeopátiával

Tudom , hogy ez nem szorosan kozmetikai téma, de ha már tapasztalatból tudok róla írni, akkor megteszem.  Igazán kevés helyen beszélnek a császármetszésről, magának a műtétnek és a gyógyulásának segítéséről. Kicsit úgy érzem szégyen ezen átesni, pedig sajnos Magyarországon elég nagy a műtéti szülések aránya. Az én szülésem az utolsó hónapban dőlt el: tervezett császár lett orvosi javaslatra. A kezdeti kétségbeesés után elkezdtem keresni az interneten homeopátiás illetve aromaterápiás mama_has-300x249segítségért. Találtam egy kis füzetet a gyógyszertárban, ami alapján összeállítottam magamnak időrendi sorrendbe szedve a használható szereket.

Szeretném ezt a listát leírni, hogy egyfelől nekem se vesszen el, hátha egyszer még szükségem lesz rá. Másfelől legyen itt azoknak segítségül, akik császáros szülés előtt állnak. A leírtakon kívül is vannak szerek, amiket a császárosoknak ajánlanak. Ez a lista csak azokat a készítményeket tartalmazza, amiket én megvettem, ill. fontosnak tartottam leírni.
Attól függetlenül, hogy én ezeket használtam, nem vagyok homeopata szakember, így ne vegyétek készpénznek amit itt olvastok, nézzetek mindennek utána, mielőtt elkezditek alkalmazni!

A homeopátiás szerek szedése mellett orbáncfűolajjal kentem naponta akár többször is a heget, ami ugyancsak sokat segített. Ami nálam egyértelműen érezhető volt, az az olaj gyulladáscsökkentő és ezáltal kifejtett fájdalomcsillapító hatása. Látványosan napról napra javult a heg állapota ( ha épp a baba ellátása mellett  nem felejtettem el alkalmazni:)...). Mikor elérkezett az az időszak, mikor a gyógyulás miatt húzódik, viszket a heg, az orbáncfűolaj azt is csillapította.

Mivel szedtem a bogyókat, sosem derül ki, hogy nélkülük mennyire gyógyult volna a sebem. Csak az tény, hogy a  műtét után közvetlenül nehezen állt el a vérzés, ezért arra számítottam, hogy hosszú lesz a gyógyulási folyamat. Szerencsére nem így lett.

Ez az oldal is sokat segített.

 

baba_talp-225x300A homeopátiás szerek közül a műtét előttre ajánlják:

 • Gelsemium 15 Gold Rush ist eine klassische Slot Maschine die besonders den Spielern gefallen wird die schoene Erinnerungen an die “Einarmigen Banditen” mit 3 Rollen haben die man in slotmachineitaliane.net s auf dem Lande vorfindet. ch napi 1*5 golyó. Egy előtted álló eseménytől való félelem, szorongás oldására. Én már előtte egy héttel elkezdtem szedni. Egyáltalán nem volt félelem érzetem (nem állítom, hogy ez segített, de tény, hogy nem volt:).)
 • Arnica Montana 9 v. 15 ch 1*5 golyó. Vérzéscsillapító, sebgyógyulást elősegítő.
 • Delphynium Staphysagria 9 ch 2-3 nappal előtte 1*5 golyó. Sebgyógyulást segíti, fájdalomcsillapító hatású.

A műtét napján ajánlják szedni:

 • Arnica Montana 9 v. 15 ch 1*10 golyó reggel.

A műtét után szedhető szerek:

 • Arnica Montana 9 v. 15ch, 25  golyó 2 hétig. Vérzéscsillapítás, sebgyógyulás elősegítésére.
 • Delphynium Staphysagria 9 ch 3*5 golyó 1 hétig. Fájdalomcsillapító, sebgyógyulás elősegítésére.
 • Graphites 9ch 1*5 golyó 1 hónapig . Műtéti heg gyógyulást segíti elő, keloid képződés megelőzésére.
 • Urtica urens 5ch 2*5 golyó. Tejelválasztás megindítására.

Ha fejfájás lépne fel a gerincérzéstelenítés után:

 • Arnica Montana 30ch és Hypericum Perforatum 30ch 1-2 napig 3*5-öt szedni felváltva belőlük. (Nekem erre nem volt szükségem szerencsére, így nem tudok róla véleményt mondani)

Ha a katéterezés miatt nehéz/fájó lenne a vizelés:

 • Delphynium Staphysagria 30ch 3*5 golyó. (Nálam sajnos ez a mellékhatás hetekig eltartott és hiába szedtem, nem éreztem sok hatását. Inkább a sok folyadékfogyasztás és sűrű "kiürítése" vált be:).)

Ha nincs székelési inger (aminek "teljesítése" nékül ugye nem engednek haza a kórházból):

 • Opium 9ch 1*5 golyó este. (Hatott. Nem is jutna eszébe az embernek, hogy ez mennyire fontos és milyen nagy gondot okozhat, ha nem indul be a bélműködés. Ráadásul a műtét alatt ide-oda pakolt belek nagyon megtelnek levegővel, így az első pár nap fájdalma mellett még ezért is görcsöl az ember hasa. Ha a következő szülésem is császár lesz, akkor mindenképp keresek szélhajtó hatású készítményt is:))

(kép innen)

No Comments Yet.

Leave a comment