hegek a karon

Kedves Krisztina!
13 éves vagyok.Már egy ideje fura kiütések jönnek ki a karomon, olyasmi mint a pattanás, de mégsem az. Szerintem valami allergia miatt lehet. És mindig erős késztetést érzek arra hogy kinyomjam. De leszoktam róla , mert barna hegek maradtak miatta.Kérlek szépen segíts! Nem szeretném hogy örökre így maradjon. Van valami ötleted hogy mivel lehetne ezeket eltüntetni? Előre is köszönöm válaszod!
Viki
Kedves Viki!
Ha ez a "kiütés" ha a felkarodon van, akkor nagy valószínűséggel keratosis pilaris, de el kéne mai_level-209x300menni egy bőrgyógyászhoz első körben. Ő fog tudni segíteni, mit érdemes használnod rá, mert az a baj, hogy így nagyítós lámpa nélkül interneten keresztül nem fogok tudni Neked okosat mondani.
Akármi is az, ne nyomkodd, mert csak begyulladnak, főleg ha steril körülmények között sérted meg a bőrt és utána nincs jó lefertőtlenítve.
Esetleg addig míg nem jutsz el orvoshoz, próbálhatsz rá aloe vera gélt vagy pl. - ha van otthon - napozás utáni testápolót, mert azokban sok a gyulladáscsökkentő és hidratáló hatóanyag.
De tényleg inkább menj el bőrgyógyászhoz és ha gondolod, utána írj nekem újra, kiváncsi vagyok mit diagnosztizál.

No Comments Yet.

Leave a comment