Hegkezelés, avagy hogy tüntessük el a hegeket?

Legyen akár aknés bőr, baleset, műtét, égés vagy eltávolított anyajegy nyoma, mindenkit zavarnak a kóros állapotban megmaradt hegek. Attól függően, hogy milyen mértékben termelt hegszövetet a szervezet, ezeket a nyomokat atrófiásnak vagy hipertrófiásnak nevezzük.

Atrófiás heg abban az esetben alakul, ha nem keletkezik elegendő kötőszövet, így sérülés után összezsugorodik, összehúzódik a bőr. Ennek jellegzetes tünete az ún. tölcsérheg, mely jellemzően aknés arcbőrön figyelhető meg.

A szervezet túlzott hegszövet termelését hívjuk hipertrófiának, melynek jóindulatú túlburjánzását nevezzük keloidnak. Ezt általában genetikai hajlam okozza.

Kezelésükre számtalan lehetőség közül választhatunk.
Közvetlen tapasztalatom a dermapen/mezopen (ITT írok róla) kezeléssel van. Látványos változást idéz elő aknék után maradt hegeken!
Nagyon nézzétek meg, kihez mentek, hogy fertőtlenít, hogyan dolgozik, járjatok és kérdezzetek mindennek utána. Érdemes egy alkalommal is kipróbálni, de kúrában alkalmazva látványosabb az eredmény. Az én tapasztalatom az, hogy 4-6 héttel a kezelések után is pillanatról pillanatra javul a bőr. Van úgy, hogy addig néha még rosszabbnak érzi a vendég a bőrállapotot, de ez ne ijesszen meg senkit! Vigyázzatok a fertőzésekre, szerezzetek be otthonra is bőr- és nyálkahártyafertőtlenítőszert és kezelés után két-három napig fújjátok vele a bőrötöket. Folyamatosan használjatok arcra ajánlott 50-es napfényvédőt is a kezelések között és nyáron lehetőleg ne csináljátok. Ha mindenképp szeretnétek nyáron kezdeni, akkor én írásos beleegyező nyilatkozatot kérek! Amit még tanácsolni tudok ehhez, hogy a C-vitamin fontos az egészséges kollagén képzéséhez, ezért érdemes a kúra mellé magas dózisban szedni.
Nálam egy kezelés ára 15.000,-, az 5+1 alkalmas  bérlet ára 75.000,-. Minden alkalommal kaptok tőlem fényvédő krémet kis tégelyben, amit kötelező a kúra ideje alatt használni. ITT olvashattok még bővebben róla, illetve bármilyen kérdés felmerül, nyugodtan keressetek.

Drasztikus megoldásként léteznek orvos által végzett kezelések mint a hegbe adott szteroid injekció, a lézeres vagy sebészeti eltávolítás, melyek a leggyorsabb és leglátványosabb változást hozhatják. Azonban tudni kell, hogy ezek a kezelések sem fogják végleg eltűntetni a hegeket, csak halványítják, vékonyítják azt.

Ennél kíméletesebb és egyszerűbb, de sok türelmet kívánó módszer az otthon használható gélek, tapaszok sokasága. Léteznek szilikon tartalmúak pl. a Dermatix vagy a Zeraderm gél (ezek elsősorban hipertrófiás és keloidos hegekre ajánlottak) és nem szilikon tartalmúak pl. Contractubex gél (hipertrófiás és atrófiás hegre egyaránt ajánlott). Akármelyiket is válasszuk az orvosi vagy a mellékelt betegtájékoztatón szereplő utasításokat szigorúan tartsuk be!

A géleket, tapaszokat legtöbbször már a seb keletkezése után pár nappal el lehet kezdeni használni, csak meg kell várni, míg leesik a varr. Általános tény, hogy minél frissebb a heg, annál könnyebb látványos javulást elérni, ezért idejében kezdjünk hozzá a kezeléshez. Természetesen régebbi hegeknél is meg lehet próbálni alkalmazni, de ott sok időre és türelemre van szükség a javulás eléréséig. A bőr reakciója egyénenként változó lehet, ezért minden esetben tegyünk próbát, ne hagyjuk lebeszélni magunkat a barátnő vagy szomszéd rossz tapasztalata miatt!

A hegek halványításában a kozmetikus különböző hámlasztásos módszerekkel (pl. mikrodermabrázió, enzimes, kémiai) illetve a bőr táplálásával, puhításával, a hatóanyag mélyebbre juttatásával is tud segíteni.
Ellenben ha a fent említett hegkezelő géleket használjuk, akkor a kozmetikába csak olyan szolgáltatásokat vegyünk igénybe, amely nem teszi ki fizikai terhelésnek a bőrt (pl. nem ajánlott ilyenkor a mikrodermabrázió használata!).

Házi ápolásra nagyon jó tapasztalatokat hallottam a Bioptron, valamint Polarisol lámpáról. Ezek a lámpák polarizált fényt bocsájtanak ki, mely a szervezet saját regenerálódását segítik. A polarizált fény amúgy is szerintem az egyik legszuperebb gyulladáscsökkentő - én rendszeresen használtam aknék és égési sérülések kezelésére az üzletben, volt olyan gennyes heg, ami már egy kezelés után látványosan nyugodni kezdett! Így ha valakinek van otthon vagy az ismeretségi körében és kölcsön tudja kérni, érdemes próbálkozni vele! (Polarisol lámpás kezelést nálam is igénybe tudtok venni a szalonban)

Ezek mellett aki a természetesebb megoldásban hisz, fordulhat aromaterapeuta szakemberhez, aki növényi- és illóolajokat alkalmaz a kezelendő területen. A legegyszerűbb ilyen olaj az orbáncfűolaj, de sokkal hatásosabb, ha jól kiszámolt keveréket kap az ember.

Ezen kívül vannak sokat dícsért homepátiás szerek, amik már egy esetlegesen tervezett műtét előtt vagy közvetlenül utána szedhetők és a normális hegszövetesedést hivatottak segíteni. A homeopátia info oldalon le van írva pár keloidra szedhető szer, de kulcsszavas kereséssel bármire találhatunk megoldást. A Homeopátiás Baráti Kör oldalán még telefonszámot is találunk, ahol kérdéseinket feltehetjük.

Ha császármetszéses hegkezelésről van szó, arról írtam egy cikket, olvassátok el, hátha segít:)

(kép)

109 Responses

 1. Tisztelt Cím!1985-ben egy plasztoikai sebész megműtötte az ajkam belfelszinét és a nyálkahártyán képződött egy heg,ami keménységérzettel jár.Még egy Plasztikai műtétre nem vállalkozom s így megszeretném kérdezni a kedves Szakértőt-(holott több kenőcsöt megprobáltam már,amelyek nem váltak be),hogy milyen módszert tudna javasolni,hogy a problémám megszünjön?Megjegyzem egy Siófoki Úr az AKTÍV BALZSAMOt javasolta,hogy attól eltünik a heg.Ön ossza ezt a véleményt vagy pedig van egy jó módszer,ami valóban hatásos?Empátiáját köszönöm szépen.Mély Tisztelettel:Kila Csaba Fonyód
  • Kedves Csaba! Köszönöm megkeresését. Sajnos nyálkahártyán keletkezett heg nem az én szakterületem, így ehhez véleményt írni nem mernék. Az Aktív Balzsamot javasolják striák és hegek eltűntetésére és belső használatra is, így az árát is figyelembe véve, még egy próbát megér. Esetleg egy szájsebész szakorvos tanácsát kérje ki, hátha tud érdemben segíteni.
   • Bea
    AnteMed Poliklinika Dr.Csoszánkszki Doktornő csodákra képes!
 2. Tisztelt cím! Nekem egy hete volt egy térdi keresztszalag műtétem, és jövőhéten lesz varratszedésem. Két vágás van a lábamon az egyik kívül, ez látványosan kisebb, és egy belül ami elég nagy. Azt szeretném tudni, hogy mikor lehet majd krémeket/géleket használnom illetve, hogy milyet. Anyukám szerinte pár éven belül alig láthatóak lesznek a hegek, mivel még fiatal vagyok. Előre is köszönöm válaszát: Anna13
  • Kedves Anna, elnézést a kései válaszért, de csak most olvastam a kérdését. A Dermatix gélt ajánlanám kifejezetten hegkezelésre, ez a vendégeim tapasztalatai szerint jelenleg a leghatékonyabb hegkezelő krém. Friss sebekre még nem szabad alkalmazni, de amint leesett a varr mindenhonnan és már csak a heg marad vissza, el lehet kezdeni az alkalmazását napi kétszer reggel/este egy vékony réteget felkenve, pár pecre hagyni megszáradni, egy kis filmréteget fog hagyni, arra már húzhat ruhát. Elmúlni teljesen valószínű tényleg nem fog, de sokan segíthet a halványításában. Üdvözlettel, Ács Krisztina
 3. Tisztelt cím! Nekem körülbelül 1 éve heges az arcom. Voltak apróbb pattanások az arcomon, de nem nyomkodtam ki őket. Elmentem bőrgyógyászhoz. Felírt olyan krémeket, amelyek csak szárították az arcom és szárazság miatt csúnya lett. Előtte sok krémet, kenőcsöt kipróbáltam már, de nem használt semmi. Azt mondják, hogy a hegek nem tűnnek el soha, csak halványodnak. Tudna nekem valamit ajánlani? Gondolkodtam a mikrodermabrázióban, de nem tudom jó ötlet-e. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Eszter
  • Kedves Eszter, először érdemes hegkezelő géleket kipróbálni, de ha ezek nem használnak, akkor nyugodtan jöhet a mikordermabrázió. Ez utóbbit viszont csak az őszi és téli időszakban használja! Ha Budapesten lakik, keressen meg bizalommal:)
 4. Kedves Krisztina, és hozzászólók! Nekem 5 hónapja volt egy nagyobb balesetem, és egy 25 cm-es keloid heg maradt a a hasamon (sebészeti beavatkozás), és egy kb 200ft-os érme nagyságú heg a térdemen. A sebész a Dermatix nevű szilikonos gélt ajánlotta, amely tényleg segìtett (erős vörös színű volt, most halványabb rózsaszín), szóval csak ajánlani tudom. Jelenleg reggel/este a Dermatixet használom, napközben pedig a Contractubex nevű gélt. Eddig úgy tűnik, hatásos, egy hónap múlva jelzem az eredményt. :-) Remélem, segítettem. Addigis sok kitartást!
  • Kedves Zsolt, nagyon szépen köszönöm az olvasók nevében is a véleményét! Remélem egy hónap múlva olvashatjuk az újabb eredményt:)
 5. Kedves Eszter! A kislányomat 1 évvel ezelőtt baleset érte, az arcát harapta meg egy kutya. A sebeket összevarrták, jelenleg is szépen gyógyul, viszont félek, hogy a hegek maradandóak lesznek. Az orvos kérte, hogy 5 éven belül ne végeztessünk semmilyen beavatkozást, hiszen az évek során még sokat javulhat. Jelenleg ProSil nevű krémmel kenjük minden nap. A sebészeti eljáráson kívül még milyen lehetőségek vannak jelenleg a hegek eltüntetésere? Tóthné Jutka
  • Kedves Jutka, a sebészeti eljáráson kívül gyógynövényeket, hegkezelő géleket, mikrodermabráziót, esetleg ezek együtesét lehet alkalmazni. Szerintem mindenképpen beszéljenek egy másik bőrgyógyásszal is, mert azt gondolom bizonyos kozmetikumokat nyugodtan lehetne már most is használni, de nem szeretném felülbírálni a szakorvos véleményét.
 6. 25 éves vagyok és anno a BCG oltásom helyén egy keloid keletkezett. Mindig is zavart,mert elég csúnya 28*10 mm-es. A mai napon 2012.03.12-én a bőrgyógyász lefagyasztotta, majd a Contratubex gélt javasolta folyamatos letapasztással, mindennapos használatra. Ön szerint van esély arra, h halványodna, kicsit javulna ettől a géltől? Esetleg más módszert tudna ajánlani? Igaz,hogy ez a gél régi hegeket is gyógyít? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Simon Erika
  • Kedves Erika, néhány vendégem nagyon szép eredményeket ért el a Contractubex-szel, úgyhogy ha az orvos is azt ajánlotta, használja csak nyugodtan! Azért pár hónap múlva szívesen olvasnék az véleményéről/eredményekről.
 7. 17 éves vagyok. a felső ajkamtól egy kicsit túlnyúló kb.0,5 centis függőleges vágás található az orrom alatt. még friss a seb, nincs összeforva .varva nem volt, csak ilyen átlataszó folyékony ragasztóval volt kezelve. azt szeretném kérdezni hogy milyen nagyságú heg várható és milyen krémmel lenne érdemes kezelni ? Köszönöm a választ ! :)
  • Kedves Bálint, sajnos azt nem tudom megmondani, hogy milyen nagyságú lesz a hege, de a fenti cikkben említett hegkezelő gélek bármelyikével kezelheti nyugodtan azt. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 8. Kedves Krisztina, Segitségét/tánácsát szeretném kérni.22 éves vagyok és pattanás utáni hegekkel küszködöm.Zsíros a bőröm,itt ott miteszer,néha előjönnek pattanások is,de a fő problémám a hegekkel van.Nem túl nagyok,sőt inkább sok kicsi,és egy-két nagyobb mindkét orcámon.Szerintem jégcsákány szerűek.A kérdésem az,hogy ön milyen krémet ajánlana nekem a hegek halványítására/eltüntetésére?És fontos kérem irja le,hogy napozni lehet e,ha a krémet használom.Mert szeretnék barnulni hogy kevésbé legyenek láthatóak a hegek. Válaszát előre is köszönöm! És nagyon tetszik az oldal! Üdvözlettel!
  • Kedves Mihály, örülök, hogy tetszik az oldal, remélem a válaszommal is tudok segíteni:) Először is, semelyik hegkezelő géllel nem lehet napra menni sajnos, úgyhogy ha ezt tervezi, akkor ne kezdje el most használni, inkább csak ősszel/télen. Ha megnézi a betegtájékoztatóját a krémnek ezt fel is tűntetik benne. Aknék után maradt hegekre szerintem a Contractubex gél a leghatásosabb. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 9. Kedves Krisztina! Nyolc éves kislányom arcán halványan látható egy korábbi karmolásból eredő heg. Sajnos a karmolás már régebben, úgy négy éve történt - a kistesó által. A heg halvány és csak bizonyos fényben látható, de engem zavar. Attól is tartok hogy az arc növekedésével a heg is nőhet. Ajánlaná valamelyik krémet erre a problémára? Segítségét nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Krisztián
  • Kedves Krisztián, azt gondolom, érdemes lenne inkább bőrgyógyász szakorvos segítségét kérni ebben a kérdésben. Nem mernék látatlanban semmit mondani. A kislány kora miatt meg főleg nem, mert általában inkább az a tapasztalat, hogy a növekedéssel egyre halványodnak ezek az apróbb hegek, hiszen nem olyan nagy terület, amit a növekedő arcbőr "széthúzna".
 10. Kedves Krisztina! Kb. 1 hónapja megkarmolta egy macska a lábamat és kb. 6 db. heg van a lábamon, ami már összeforrt, de mégsem teljesen sima a lábam és még eléggé élesen látszanak a nyomok. Olyan kérdésem lenne, h mi lenne az az igazán hatásos és gyors, ami sikerül eltüntetni, mert jön a jó idő és egyre jobban zavar. Ha már legalább elkezdene halványodni annak i s örülnék. Köszönöm előre is a segítségét! Üdvözlettel: Valéria
  • Kedves Valéria, azokat a géleket tudom javasolni, amiket a cikkben is megtalálsz. Üdvözlettel, Kriszta
 11. Kedves Krisztina! Nekem három évvel ezelőtt vált hegessé az arcom, amit vegyi anyag okozott. Akkor néhány kisebb helyen eltűnt majdnem az egész hám. Nyáron, mikor kicsir lepirul az arcom, akkor nagyon látszanak. A bőröm típusa tágpórusú, zsíros. A bőrgyógyász mikrodermabráziót javasolt. Mostanra már meg is tudnám csináltani, de nem lehet ilyen időben sajnos. Nemrég hallottam, hogy léteznek hegkezelő krémek arcra. Ön tudna olyan krémet javasolni, amivel csökkenthetőek ezek a hegek? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Ágoston
  • Kedves Ágoston, Önnek is csak azokat tudom javasolni amik a cikkben is szerepelnek, illetve itt a hozzászólások között talál pár tapasztalatot. Üdvözlettel, Kriszta
 12. Kedves Krisztina! Még márciusban írtam Önnek a BCG oltásom helyén megmaradt keloidról. Azóta 3-szor lett lefagyasztva, folyamatosan használtam a Contratubex-et, és nekem használt, csak ajánlani tudom másoknak is. A keloid elhalványodott és jobban belesimult a bőrömbe. Ezek az én tapasztalataim. Lenne még egy kérdésem. Az utóbbi időben kijött rajtam pár pici, 1-3 mm-es anyajegy, főleg a hasamon, az orvos szerint nem szabadna fogamzásgátlót szednem, mert biztos, hogy attól van. Önnek mi a véleménye erről? Lehetséges, hogy tényleg a gyógyszertől jöttek elő? Lehet ebből a későbbiekben valami baj? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Simon Erika
  • Kedves Erika, nagyon örülök a pozitív tapasztalatnak! A másik téma: én még nem hallottam, hogy anyajegyek jöttek volna elő fogamzásgátlótól, de ez nem jelent semmit:) Viszont májfoltokról igen, az egyértelműen hormonális okokra visszavezethető. Az orvos biztos tapasztaltabb, így ha ezt ajánlja, akkor biztos van oka is. A fogamzásgátló szedéséről ettől függetlenül nekem nagyon rossz a véleményem, szerintem egyértelműen árt a szervezetnek (és ezzel együtt a bőrnek is), vannak sokkal megbízhatóbb, kevésbé megterhelő védekezési módszerek, amik legalább ugyanannyira hatásosak. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 13. Kedves Kriszta! Májusban egy basaliomát távolítottak el a dekoltázsomról, ami után egy 3,5 centis heg maradt. Folyamatosan kentem contractubexel, de a heg keloidos lett. Ma voltam a bőrgyógyásznál kontrollon és ő azt mondta, hogy mivel daganat volt így nem ajánlott sem szteroidos kezelés, sem pedig a fagyasztás. Még korábban a sebész ajánlotta szilikonos krémeket, amit most szeretnék kipróbálni, de nem tudom melyik márka a legjobb: dermatix, zeraderm, remescar? Illetve érdeklődnék, hogy a kitüremkedésen is fog javítani a krém, vagy csak halványítja a piros színét? köszönöm. Üdvözlettel: Eszter
  • Kedves Eszter, az itt írt hozzászólások alapján és a vendégeim leggyakrabban a dermatix gélt használják. Esetleg azt lehetne megpróbálni. Igen, a pirosságán is szokott halványítani, remélem Önnek is fog segíteni.
 14. Kedves Krisztina! 15 éve megégettem a bokám, és ennek folytán a combomról egy 5x20 cm-es bőrréteget vettek le, hogy ezzel pótolják a megégett részt. Sajnos a combomon nagyon meglátszik ennek a helye, mert az adóterület és a transzplantált terület között lévő pigmentáltság különbözik. Van erre valami mód, ami segíthetne? Önbarnítós testápolókat próbáltam már, de csak egy fokkal lett jobb, még mindig nagyon feltűnő... Az éles kontúrvonalat nem lehetne valahogy elkendőzni? Bármilyen megoldás érdekelne, sajnos eléggé zavar. Üdvözlettel: Borbála
  • Kedves Borbála, mi is csak az önbarnítós krémeket szoktuk javasolni, de az nem egy tartós megoldás, ha egyáltalán segít valamit (általában nem). Sajnos a tetováláshoz nem értek egyáltalán, de olvastam már olyan kozmetikusról, aki mell-eltávolítás utáni helyreállító plasztikai sebésszel dolgozik együtt, új mellbimbót varázsolva a hölgyekre. Esetleg érdeklődjön utána, hátha az Ön esetében is segíthet. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 15. Kedves Krisztina! 18 éves vagyok, és évek óta borotválom a lábam, aminek következtében barnás-vöröses hegek jelentek meg a vádlimon. Az újabbak vörösesek, míg a régebbiek barnábbak inkább. Bőrgyógyásznál voltam, de alig vetett a lábamra egy pillantást, és a krém amit felírt, nem használt. Valószínűleg a begyulladt szőrtüszők miatt keletkeztek. Ezek a hegkezelő krémek használhatóak az ilyen hegekre is? Nagyon zavaróak, nyaranta nem is merek kimenni rövidnadrágban az utcára miattuk. Üdvözlettel: Dorina
  • Kedves Dorina, igen valószínűleg, segíteni fognak, de előtte érdemes lenne inkább a szőrtüszőgyulladásokat kezelni, megelőzni, így nem keletkeznek újabbak. Üdvözlettel, Kriszta
 16. Kedves Krisztina! Nekem a melleimen vannak több éves (4-5) aknés hegek és azokkal szeretnék valamit kezdeni (most 25 éves vagyok). A mikrodermabrázión is gondolkodtam, bár nem tudom, hogy az ezen a bőrterületen alkalmazható-e (?). Elsőként mindenképp valamilyen krémmel próbálkoznék. A korábbi hozzászólásokat olvasva úgy láttam a Contractubex krémet ajánlja aknés hegekre. Tudom, hogy már elég régiek a hegeim, de ön szerint hosszabb krémes kezelés lehet azért még hatásos? Vagy inkább a drasztikusabb módszerek jöhetnek már csak szóba? Köszönettel, Eszter
  • Kedves Eszter, azt gondolom semmit nem veszít azzal, ha kipróbálja valamelyik krémet először. A mell nagyon érzékeny terület, ezért eleve arra nem ajánlanék "drasztikusabb" módszert, maximum kifejezetten lokálisan, arra a pár négyzetmilliméternyi területre. A régebbi hegekre is hatásos szokott lenni a gél, természetesen ez egyéni érzékenységtől is függ, de érdemes esténként kenni és dunsztot alkalmazni rá. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 17. Kedves Krisztina! Körülbelül 3-4 éve van 2 heg a bal karomon , az egyik 1cm körül lehet , a másik kicsi , 1cm sincs. Keloidos a heg, nincs nagyon kidudorodva , viszont eléggé zavar. Milyen módszert tudna rá javasolni , esetleg milyen krémmel kenjem , és hatásos-e az a krém régebbi hegekre? Üdvözlettel: Norbert
  • Kedves Norbert, a cikkben és a hozzászólásokban leírtaknál többet sajnos Önnek sem tudok javasolni. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 18. Kedves Krisztina! Kb 3 hete volt egy alhasi mūtétem s emiatt egy kb 15cm-es heg. Nagy része enyhén besüllyedve nagyon szépen gyógyult, de egy kb. 5cm-es részen egy dudoros kiemelkedō heg keletkezett, kb mint egy egyforintos. A dudor kemény és viszket. Lassan javul, (mert volt nagging is) de nem tudom evvel ennui ido utan vissza kellene-e mennem megmutatni, vagy ez is benne lehet a gyógyulás folyamatában. Esetleg ajanl-e valami kremet a hegre? Koszonettel Gabor
  • Kedves Gábor, elnézést a kései válaszért. Ha esetleg érzékeny/fáj/gyulladt a dudor, akkor érdemes lenne visszamenni és megmutatni orvosnak. De az is lehet, hogy azon a részen valami ruhadarab irritálta. Általában ha csak viszketés van, akkor a hipertrófia nem igényel különleges kezelést, hosszabb lesz a gyógyulási folyamat azon a részen, talán egy-két évig is eltarthat, míg teljesen rendbe jön az a szöveti rész. Ahogy leesett mindenhonnan a varr, használhatja bármelyik hegkezelő gélt. Üdvözlettel, Ács Krisztina
 19. A nagging az nagyobb akart lenni, csak a helyesirasellenorzo valamiert erre javitott. Elnezest :-)
 20. Tisztelt Krisztina! Nagyon remélem tud nekem segíteni, nagyon elkeseredett vagyok. A hátamon egy pattanásból keletkezett seb van. Nem tudom, vajon be van-e még gyulladva vagy csak a seb fáj. Tavasszal már volt egy hasonló eset. Az viszonylag szépen meggyógyult viszont azt gondolom, hogy ez nagyban köszönhető a napozásnak, illetőleg annak, hogy lehámlott a hátam. Ez jó megoldás lenne ismét azt gondolom, de mostmár erre nem nagyon van lehetőség. Olvastam hámlasztó krémekről is de elég bizonytalan vagyok. Nem tudom mivel jár ez a módszer. Mit javasolna? Nagyon számítok a segítségére!
  • Kedves Ádám, ha a napégéstől hámlott le a háta, az semmi esetre sem jelent jó megoldást, mert többet árt összességében hosszú távon, mint amennyit arra a kis pattanásra használt. Ha még fáj, akkor valószínűleg gyulladt, addig teafaolajjal kenje lokálisan. Amint lehullik róla a varr, attól kezdve kenheti bármelyik hegkezelő géllel. Hámlasztani egy darab pattanás miatt szerintem nem érdemes, de ezekről a módszerekről bőrgyógyásztól tud tájékozódni, mert ők adhatnak csak ki hámlasztó krémeket. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 21. Szeretném kérdezni,hogy az euro gel alkalmas-e plasztikai műtét utáni hegkezelésre?
  • Kedves Alíz, sajnos nem ismerem ezt a gélt. A gyártóját kéne erről megkérdezni. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 22. Kedves Krisztina! Az arcomról két és fél hónapja eltávolítottak egy babnyi méretű gyulladt atherómát. Sajnos a műtét után elég hamar egy kemény csomó lett alatta. Az orvos nyugtatott, hogy csak a belső heg, de mivel kezdett pirosodni 3 hete újból felnyitotta. Elmondása szerint valóban csak belső heg volt, amiből kimetszett, így lett egy picivel nagyobb vágás, de végre sima lett az arcom és eltűnt a bőrpirosság. Azonban újból kezd csomósodni, nagyon aggódom!!! Természetesen felvágatni nem szeretném többször. Ő azt mondta ne kenjem semmivel, a természet tudja a dolgát. De félek hátha nem tudja. Kérdésem, hogy melyik kenőcsöt használhatom? Mivel a belső heg valószínűleg túlburjánzik, de a külső heg (maga a vágás) az nem emelkedik ki a bőröm felszínéből, sőt inkább horpadt. A szilikonos gélek akár túlságosan is elvékonyíthatják a vágás felületét ha az nem keloidos ? Netán döntenem kell, hogy sima arc vagy szép heg? Az arcomról van szó nem mindegy. A Contratubex talán jó döntés lenne? Nagyon tanácstalan vagyok, kérem javasoljon valamit!!!!! előre is köszönöm válaszát, Andrea
  • Kedves Andrea, az orvosa ezt minden bizonnyal jobban tudja mint én. Szerintem nyugodjon meg és ha nem kiemelkedő a csomó, akkor hagyja csak tényleg a természetre. Van olyan heg, aminek 1-2 év is kell a teljes regenerálódásra, 3 hét még nem ok az aggodalomra. Amit meg tud még próbálni, az a bioptron lámpa kezelés. Minden jót kívánok, Ács Kriszta
  • Kedves Andrea, az jutott még eszembe, hogy nem tudom milyen kezelésekben hisz inkább, de pl. lehet olyan homeopátiás szert kapni, ami segíti a heggyógyulást. Érdemes ennek is utánajárni homeopata orvosnál, hátha segít. Én most fogok a napokban szülni és pl. császármetszés utánra ajánlanak olyan bogyót, ami a normális hegszövet termelést segíti elő, ez gondolom arcon is hat. Üdvözlettel, Ács Krisztina
 23. Szia! Égési sérülésre hasznos a Biopthron lámpa?
 24. Kedves Krisztina! aknés hegek kezelésére,mit ajánlana? annak a tudatában,hogy viszonylagosan zsíros az arc bőröm , válaszát előre is köszönööm :)
  • Kedves Benjámin, aknés hegekre most télen a hámlasztás lenne a leghatásosabb módszer. Két féle lehetőség van. Vagy bőrgyógyász által felírt kozmetikumokkal otthon tudja kezelni az arcát, vagy heti rendszerességgel eljár mikrodermabráziós kezelésre kozmetikushoz. Mindkét eljárás csökkenteni fogja a bőre zsírosságát is (legalábbis ideiglenesen). Akármelyiket is választja, arra figyelni kell, hogy megfelelően legyen hidratálva a kezelések mellett a bőre és használjon minden nap fényvédőt tartalmazó arckrémet nappalra. Üdvözlettel, Ács Krisztina
 25. Tisztelt Krisztina! Három kisfiam van, kettő óvodás (4 és 5 évesek) Sajnos elkapták a bárányhimlőt és az 1 éves kisöcsit is megfertőzték. A két nagy kevés pöttyel átvészelte, szépen gyógyultak, viszont a picin rengeteg hólyag keletkezett. Kb. 250 volt csak a fején :( Nem vakarta, de mivel sok volt a nagy hólyag így sokára estek le a pörkök, nagy krátereket hagyva maguk után :( A homlokán kb. 12 ilyen heg maradt, 4 köztük elég nagy (sárgaborsó méretű) Mivel még csak 14 hónapos, nem tudom, hogy használhatunk-e nála valamilyen hegkezelő krémet? Ha igen akkor Ön melyiket javasolja? Tudom az idő majd halványít rajtuk, de ez a 4 db nagyon mély, szeretném ha későb nem okozna esztétikai problémát Nála. Köszönöm előre is a válaszát! Szilvi
  • Kedves Szilvi, én még nem ajánlanám az ő korában a hegkezelő géleket, de lehet, egy bőrgyógyász mást mondana erre. Később majd a Contractubex-et tudja használni a "kráterekre". Most inkább természetes összetevőjű olajokkal, illóolajjal kezeljétek, az jobbat tesz egy bababőrnek:) Üdvözlettel, Ács Kriszta
 26. Kedves Kriszta! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Most Shea vajjal és kókuszolajjal(zsírral) kenegetem Neki. Akkor maradunk ezeknél a kencéknél. Sajnos tényleg elég mély és nagy egy-egy heg, akkor csak reménykedni tudunk, hogy az idő segít majd rajta! Szép napot! Szilvi
  • Kipróbálhatjátok az orbáncfűolajat, azt kifejezetten hegkezelésre ajánlják! Hátha... :) (nekem nagyon bevált a császáros hegemre)
 27. Kedves Krisztina! Tanácsot szeretnék kérni: Már több mint egy éve abbahagytam a fogamzásgátló szedését és a (arcom, de ott már elég szépen rendbe jött) hátam tele lett pattanásokkal és persze ezekből fakadó hegekkel. Nyáron lesz az esküvőm, hátul nyitott ruha nem is igazán jöhet szóba egyenlőre ezek miatt. Újból kezdjek fogamzásgátlót szedni? Ön mit ajánlana ezek kezelésére/eltüntetésére? Üdvözlettel: netti
  • Kedves Anett, én nagyon ellene vagyok a fogamzásgátlóknak, úgyhogy rossz embert kérdezel:) Lehet, hogy rövid távon megoldást jelentene a problémádra, de hosszú távon tönkreteszi a szervezetet. Először is kéne egy hormonvizsgálatot csináltatni, megnézetni mit borított fel a fogamzásgátló. Az a baj, hogy bármit is tanácsolnék "kívülről", ha belülről nincs rendben valami, akkor ugyanúgy ki fognak jönni a gyulladások. Meg kéne mutatni a hátad bőgyógyásznak is, mert az is lehet, hogy egy picit a gyulladások felülfertőződtek. Lehetne pl. azzal segíteni, hogy csak pamut felsőket hordasz, hogy jól szellőzön a bőröd; hogy csak természetes kozmetikumokat használsz mosdáshoz (pl. teafaolajos vagy propoliszos szappan); hogy kezeled a bőröd teafaolajjal és hidratálóval. Ezen kívül egyelőre tényleg nem tudok mit tanácsolni. Nézesd meg magad bőrgyógyásszal és nőgyógyásszal is! Ha tudod, akkor olyan nőgyógyásszal aki endokrinológus is. Szeretettel, Kriszta
 28. Kedves Krisztina! Az lenne a kérdésem, hogy szülési csíkokat el lehet-e tüntetni hegkezelővel? 6 éve szültem, azóta halványult, de nagyon csúnya a bőr a hasamon. Nagyon zavar, és nagyon szégyellem.
  • Kedves Ibolya! Kozmetikusként a válaszom: elvileg segítenek a hegkezelők a striákon is, igen. Meg lehet próbálni pl. a dermaroller kezelést is vagy a lézeres hámlasztást. Ezek drasztikusabb eljárások, de hatásosabbak is. Viszont azt azért tudni kell, hogy teljesen elmúlni semmitől sem fognak. Viszont mint magánember azt mondanám: ne szégyellje! Egy kis életet hozott a világra, ami a legcsodálatosabb dolog a Földön. Igazán büszke lehet azokra a csíkokra és arra, hogy Édesanya:) Üdvözlettel, Ács Kriszta
 29. Kedves Krisztina! Három éves kisfiamat kb. fél évvel ezelőtt, játék közben egy kis társa megkarmolta. A seb leesett és ezt követően egy másfél, két cm-es heg keletkezett az arcán. A heg néha erősebben, néha halványabban látszik, de sajnos nem tűnt el nyomtalanul. Érdeklődni szeretnék, hogy mit javasol, kenhetjük-e esetleg valamivel? Van-e még rá esély, hogy a hegesedés nyomtalanul eltűnik? Segítségét előre is köszönöm, üdvözlettel: Budai Kinga
  • Kedves Kinga! A kicsik bőre még annyira jól regenerálódik, hogy szerintem van esély rá, hogy teljesen eltűnjön a heg. Persze nem tudom mennyire mély volt a seb, csak feltételezem. Kenje nyugodtan természetes növényi olajjal (pl. orbáncfűolaj) vagy ha Bioptron lámpát kölcsön tudnak kérni, az sokat segít bőrsérüléseknél. Szeretettel, Ács Kriszta
 30. Szia Alexandra! Válaszoltam email-ben:)
 31. Tisztelt cim! 2009 nyarán bsleset ért; forró olaj borult a balc lábamra szinte az egész combomra. Sajna akkor azonnal nem kaptam megfelelő ellátás....! A kérdésem az lenne hogy csiszolással mennyire lehetne eltúntetni; mennyire fàjdalmas ez és ez anyagilag mit jelenz?
  • Kedves Beatrix! Anélkül, hogy láttam volna a felületet, sajnos nem tudok mit válaszolni a kérdésére. Szívesen megnézem egyszer, ha eljön az üzletbe hozzánk egy ingyenes konzultációra, a magánszámomon elér: 06704506999. Üdvözlettel, Ács Krisztina
 32. Tisztelt cím: egy rosszul beadott BCG oltás miatt több alkalommal is megműtöttek és így keloidos heg keletkezett a bal vállamon.legutóbb 1 éve műtöttek. Eléggé látható, pirosas színű és vastag. Már mindent kipróbáltam, amit csak lehetett, és amit az orvos ajánlott: szilikon tapaszt, Contractubex-et, méregdrága kenőcsöt, jegeltem is, gyógynövényes gyulladáscsökkentőt is használtam rá,de semmilyen változás nem mutatkozott. szeretném megkérdezni, hogy most körömvirágkrémet ajánlottak rá, hogy abból melyik lenne a megfelelő?? Vagy még valami más kenőcsöt, esetleg homeopátiás gyógyszert mit ajánlana rá, hogy halványodjon a heg és ne legyen olyan feltűnő? Esetleg a kozmetikai kezelés javítana rajta? Előre is köszönöm válaszát: Noémi
  • Kedves Noémi! Körömvirágkrémmel sajnos nem fog tudni javítani az állapotán :( Én azt ajánlanám, hogy keressen meg egy homeopata orvost, de a cikkben feltűntetett információs oldalon van egy telefonszám, azt felhívva is biztos segítenek Önnek. A másik, hogy a kozmetikai kezelések közül próbálta már a dermarollert? Nagyon jó tapasztalataim vannak vele hegkezelés ügyben, úh én azt ajánlanám még. Nem olcsó, de szerintem hatásos! Nem azonnali, de két-három havonta egy kezelés szerintem 1-2 év alatt gyönyörű eredményt fog produkálni. Legalább egyszer érdemes megpróbálni és utána meglátja négy-hat héten belül szépen elkezd javulni a heg állapota. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 33. Kedves Krisztina! 2 éve szenvedek a keloidtól (1 lézeres anyajeg levétel, 2 sebészeti műtét) és ezidő alatt kipróbáltam minden létező kenőcsöt, amit keloid ellen ajánlottak. 4 bőrgyógyász és két sebész sem tudott ellátni használható tanáccsal. Aztán egy természetgyógyász ismerősöm rávilágított a lényegre. Külső segítség 10 %-ban hasznos, maradék 90% étkezésen keresztül hat. Tapasztalataim alapján a fehérje szegény táplálkozás az út az viszkető, burjánzó heg kivédéséhez. Leteszteltem. Működik. És nem hajlamról van szó. http://keloidosheg.blogspot.co.uk/ Mindenkinek hasonló sikerekben gazdag jókedvű gyógyulást kívánok, amilyen az enyém :) Üdvözlettel: a keloid nélküli lány
  • Kedves Keloid nélküli lány! Köszönjük a hozzászólást, át fogom olvasni a weboldalt. Szuper hír, ha tényleg ez segít!!! Még soha nem hallottam erről a diétáról, de köszönöm! Kriszta
 34. Tisztelt Ács Krisztina ! 19 éves vagyok és egy hónapja távolított el egy anyagjegyet egy plasztikai sebész. A sebemre használok bioprton lámpát és olvastam a neten 2 csodaszert az egyik a cukor a másik meg a méz ezt a kettőt összekevertem egy sebhintőporral ami ásványi anyagokkal van tele. Ezeket a termékeket használom a sebemre, de ahogy olvastam nekem másodfokúan gyógyul a sebem és ráadásul tölcséres a hegem azaz van egy mélyedés a bőrömön, nagyon kétségbe vagyok esve hogy így marad-e így fog begyógyulni ilyen "lyukasan" ott marad a helye rendesen ?! Válaszát előre is köszönöm.
  • Kedves Sára! Tölcsérhegre a Contractubex-et ajánlanám. A plasztikai sebész nem javasolt semmilyen kezelő eljárást? Üdvözlettel, Kriszta
   • Kedves Krisztina! Nem ajánlott semmit csak annyit, hogy ha vigyázok rá szépen fog begyógyulni, de sajnos olyan helyen van h mozgásban van a bőröm és nagyon csúnya :( hegeltávolításra lesz szerintem szükség milyen módszerek vannak ?
    • Kedves Sára! Hegeltávolításhoz nem értem sajnos, ez már tényleg plasztikai sebész szakterülete. Viszont én azért várnék még a helyedben bármilyen más kezeléssel, hiszen nagyjából egy év a teljes gyógyulási folyamat. Hidd el, ha ezt most újra kivágják, ugyanúgy "mozgásban" lévő területen marad az újabb heg, ezáltal nem fog semmivel sem szebben gyógyulni. Persze kérdezz nyugodtan meg egy szakembert, ha ez megnyugtat, nem lebeszélni szeretnélek:) Szeretettel, Kriszta
 35. Kedves Krisztina! 2 hónapja egy csúnya karmolást kaptam az arcomra. Folyamatosan kezelem Contractubex géllel. valamennyit zsugorodott a seb, de még mindig rémes. Úgy látom, az utóbbi időben nincs változás, már a gél hatására sem. Megmarad örökre a csúnya piros mély heg. Vagy el lehetne tüntetni ezt valahogy? Nagyon csúnya és sokat sírok miatta. Ezzel a heggel az arcomon nem akarok élni tovább! Csilla
  • Kedves Csilla! A 2 hónap még szerencsére nem túl sok idő egy heggyógyulásban, így van még remény, hogy szebb lesz a bőre! A cikkben felsorolt eljárások közül próbáljon ki nyugodtan mást, de ezeken kívül is van számtalan hegkezelő gél, krém, tapasz. Kérdezze meg a gyógyszerészét és váltson nyugodtan egy másikra, hátha az újra beindítja a gyógyulási folyamatokat. Ha úgy érzi tényleg nincs változás, a dermaroller kezelést napmentes időszakban majd próbálja meg, eddigi tapasztalatom szerint az szépen segít. Üdvözlettel, Kriszta
 36. Kedves Krisztina! 2 hét múlva lesz egy face-lifting arcfelvarrásom,így vettem egy bioptron lámpát.Sajnos nem tudom,hogy gyakorlatban a sebemet melyik színnel kezeljem és,hogy melyik gél a legjobb.A lámpázás során lehet rajtam a gél,vagy csak egymás után használhatóak?Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel, Csiszér Mónika
  • Kedves Mónika! A Bioptron lámpa használatában sajnos nem vagyok ilyen mélyen benne, úgyhogy csak halkan ajánlanám a narancssárgát vagy a zöldet. Én eddig csak színterápia nélkül használtam és az is kimondottan látványos eredményeket hozott. Üdvözlettel, Kriszta
 37. Üdvözlöm! Nekem 2 hónapja volt egy lézeres műtétem.Az orromon volt egy kis pont elhalt szövet amit leszedettem.Folyamatosan kentem Bepanthen Plus krémmel szép lett de egy kis gödör lett a helyén.Tudom ezt valamilyen krémmel vagy géllel korrigálni?Nem késő már bármivel is kenni? El fog vajon tűnni ez a kis gödör? Ön mit ajánlana nekem? Előre is köszönöm! Üdv.: Gábor
  • Kedves Gábor! Szerintem soha nem késő megpróbálni kezelni a hegeket, nemhogy két hónappal a műtét után! Én Contractubex-szel próbálnám... :) Üdvözlettel, Kriszta
 38. Tisztelt Cím! Egy héttel ezelőtt ismert kiskutya megharapta az arcom. Felső ajkam felett, illetve az orromon felületi sérülések keletkeztek, amelyek nagyon szépen es viszonylag gyorsan gyógyulnak. Jobb szemem alatt pedig egy mélyebb, kb. 10 mm-es harapás található. A baleset után azonnal elláttak sürgősségi osztályon, a sebeket sehol sem öltötték az arcomon, így a szemem alatt sem, steri-strippel ragasztották le. A mai napon, kontroll során derült ki, hogy a szemem alatti seb szélei nem húzódtak szépen össze. Sokadik orvos szerint varrni kellett volna, de már nem lehet. Azzal a tanáccsal engedett el, hogy várjam meg a teljes hegesedést, utána döntsem el, szeretnék-e plasztikai beavatkozást a helyre állításra. Elmondása szerint csúnya lesz, azt természetesen nem tudja megmondani, mennyire. Véleménye szerint mennyire kell, hogy tartsak ettől, érdemes lenne-e valamilyen kevésbé drasztikus kezelést kipróbálni a szebb eredmény érdekében? Válaszát előre is köszönöm! Egy 22 éves, hófehér bőrű, rémült leányzó
  • Kedves Tímea! Én azt gondolom igen, mindenképp érdemes lenne homeopátiás szerekkel, Bioptron lámpával, aromaterápiával vagy hegkezelő géllel segíteni a gyógyulást. Ez attól függ, melyik megoldás áll közel Önhöz, melyikre reagál jól a bőre. Azt sajnos én sem tudom - főleg így látatlanban - megmondani, hogy milyen eredménnyel fog gyógyulni a bőre. Azért azt tudni kell, hogy hónapokba, akár egy évbe is beletelik, míg a végleges állapotot eléri a hegesedés, úh ne ijedjen meg, ha egy hónap múlva még mindig csúnyának látja a bőrét! Üdvözlettel, Kriszta
   • Kedves Krisztina! Nagyon szépen köszönöm válaszát! Annyi kérdésem lenne még, hogy a hegkezelő gélekre/stiftekre lehet-e sminkelni (alapozó, púder) vagy egyáltalán nem ajánlott? Köszönettel: Varga Tímea
    • Kedves Tímea! Elvi akadálya nincs a sminkelésnek. Viszont azt javasolnám, hogy először próbálja ki, hogy reagál a bőre magára a gélre és ezt úgy lenne jó csinálni, hogy más azt első pár napban nem ken rá. A másik, hogy általában ezek a gélek egy vékony filmréteget hagynak az arcon, így valószínű arra nehezebb lesz felvinni folyékony alapozót. Esetleg ha éjszakára keni a géllel, nappal meg rendesen sminkkel, az lesz a köztes megoldás:)
 39. Kedves Krisztina! Tanácsot szeretnék kérni: 15 éves vagyok, és kis koromban a kis tesóm az arcomat kimarta és a hegek nagyon látszanak az arcomon, több helyen is.Vannak kisebb- nagyobb hegek is amik feltűnőek. És segítségét szeretném kérni ha lehetséges ? Hogy hogyan tudnám el tüntetni vagy legalább elhalványítani a hegeket? Előre is köszönöm! Üdv: Kinga
  • Kedves Kinga! A korodra való tekintettel először valamelyik kevésbé drasztikus megoldást kéne kipróbálni. Ilyen lehet pl. az orbáncfűolaj vagy valamelyik hegkezelő gél, pl. a Contractubex. Bőrgyógyásznál jártál már? Érdemes lenne egy szakorvost is felkeresni. Szeretettel, Kriszta
 40. Kedves Krisztina! Köszönöm szépen a segítséget. Még nem jártam bőrgyógyásznál, de megfogadom a tanácsát és elfogok menni. Üdvözlettel: Kinga
 41. Üdvözlöm Tanácsát szeretném kikérni.Nekem olyan problémám lenne,hogy 1 évvel ezelőtt pattanás elvakarása miatt elég csúnya maradt a fenekem,apró pont szerű kráteres hegek maradtak meg.Ezt szeretném minél hamarabb eltüntetni.Előre köszönöm a válaszát Tisztelettel:Tímea
 42. Üdvözlöm Tanácsot szeretnék kérni: Atrófiás hegeim vannak, ezt bioptron llámpával el lehet tüntetni vagy segít rajta? A narancssárga szint használom.
  • Kedves Ferenc, hogy teljesen el lehet-e tüntetni vele, azt nem tudom sajnos megmondani. Azt sem, hogy az Ön bőre hogyan reagál rá. A tapasztalatom az, hogy ártani nem szokott, tehát érdemes próbálkozni vele. Mióta használja? Contactubex-szet próbálta már?
 43. Tanácsát szeretném kérni! 9 éves lányomnak,közlekedési baleset következtében több helyen a testén keloidos sebek keletkeztek. A sebek 6 hónaposak,javasolták a lézeres CO2 kezelést és a depo-steroidos inj. kezelést.Használom a Dermatix kenőcsöt is. Milyen hatásra számoljak,merjem vállalni az injekciós kezelés?Milyen hatással lesz a szervezetére,ugyan a Bőrgyógyász azt mondta,hogy a hegbe megy bele,nem szívódik fel,de azért félek! És a széndioxidos lézerkezelés tartós marad a hatása.Nem szeretném már több fájdalomnak kitenni a lányomat ,ha nem hatásos. Tanácsát előre is köszönöm!
 44. 17 eves vagyok es ezelott 8 eve megegette egy lampa az arcom.Megmaradt egy halvany folt.Mit tudnek tenni hogy eltunjon vagy legalabb halvanyuljon?
  • Kedves Dávid! A halvány folt pontosan mit takar? Heg vagy sötét pigmenfolt vagy világos pigmenthiányos folt?
 45. Üdv! 13 éves fiú vagyok és pattanás utáni rószaszín szinte vörös heg van az arcomon! és még véletlenűl ki is lett kaparva és rosszabodott az álapota! Tanácsot szeretnék kérni hogy milyen fajta krém és kezelést kérjek rá. Ebben kérem a segítségét!
  • Kedves Dávid! Első körben bőrgyógyász felkeresését javasolnám, hogy megnézze, nincs-e felülfertőződve a sérülés. Biztos vagyok benne, hogy jó tanáccsal fog ellátni Téged, de ha utána is lesz kérdésed, keress meg nyugodtan! üdvözlettel, Kriszta
 46. Tanácsát szeretném kérni! Több mint 1 hónappal ezelőtt február 26.-án epekő eltávolítási műtétem volt(laporoszkóppal) .. azonban a műtét során kiderült, hogy össze vannak nőve a beleim, ezért a köldököm vonalában van egy 5-7 cm-es heg. Régebbi hegem is van vagbél műtét miatt. Hogyan tudnám ezeket eltüntetni vagy csak legalább halványítani? Elsősorban egyszerűbb megoldások érdekelnének.. mint pl krémek. Mit javasol? Egy 20 éves lány.
  • Kedves Zsuzsi! Bármelyik a cikkben szereplő krémet (vagy akár olyat is, ami nem szerepel benne) nyugodtan próbálj ki. Sajnos azt nem tudom megmondani előre, melyik fog biztosan segíteni, mert ez egyéni reakciótól függ. Remélem találsz olyan, ami beválik :) Üdv, Kriszta
 47. Kedves Krisztina!Több éve tâvolitottak el az arcomrol egy elég nagy anyajegyet,akkor hasznàltam a contractubex gélt..Gyògyult ,de elég nagy gödrös hegem maradt.Ön mit javasol a heg tovàbbi halvànyitàsàra?Elõre is köszönettel :Csaba
  • Kedves Csaba! Lehet akár a Coractubexet is továbbra használni, mert azt kifejezetten atrópiás hegekre is ajánlják, de meg lehet próbálni esetleg a dermaroller (mezoterápiás) kezelést is, hátha segít. Üdv, Kriszta
 48. Nagyon jó poszt! Itt aztán akad bőven mazsoláznivaló :) Köszönöm!
 49. Kedves Krisztina! Június első hetében történt hogy a homlokomon lévő pattanás sajnos a folyamatos izzadás miatt elkocsonyásodott, és a későbbi a varas heg, sajnos véletlenül leesett, és azóta is egy körülbelül, fél centi kiterjedésű kissé ovális és olyan fél milliméter mély heg maradt, ami sajnos nagyon csúnya. Azóta eltelt 3 hónap, kissé mintha mérséklődött volna de még mindig zavaróan látszik.Kozmetikus azt mondta dermarollerel nem tud rajta segíteni, mert ez túl nagy hozzá. Van-e valami tanácsa, elfog-e múlni valaha is vagy ellehet tüntetni valahogy? Sajnos azóta az önbizalmam, és az önértékelésem se a régi. Válaszát előre is köszönöm!
  • Kedves Attila! Próbált már hegkezelő géleket alkalmazni? Jó lett volna azonnal, a varrat leesésekor elkezdeni, de soha nem késő, akár azokat is meg lehet próbálni. Igaz, én nem láttam a heget, de a leírás alapján lehetne kezelni kozmetikában is, de nem dermarollerrel, hanem dermapen-nel vagy mezopen-nel ( a kettő ugyanaz, csak cégenként változik az eszköz elnevezése). Ez ugyanolyan elven működik mint a roller, de kifejezetten lokális problémákra lehet alkalmazni. Kicsit úgy kell elképzelni mint a varrógépet, úgy mozognak a kezelőfej végén a tűk ki-be. Nem görgetni kell a teljes arcon, mint a rollert, hanem a problémás terület fölé helyezni az eszközt és hagyni, hogy magától dolgozzon. Így kisebb terülen mélyebbre lehet vele menni, ezért hatékonyabb sokkal az egyes ráncok, hegek kezelésében az egész arcon használt rollernél. (igaz ugyan, hogy ezt is lehet egész arcra használni, de az elve alapján hosszabb vele egy kezelés). Remélem segítettem valamennyit, ha bármi kérdése merülne még fel, nyugodtan keressen privát emailben. Üdv, Kriszta
 50. Udvozletem! Nos nalam kicsit mashogy alakult a tortenet, szerintem felcsereltem a sorrendet. :-) Inszakadas kezhaton, a gyurus ujj ina, uvegvagas. Mutet, majd 3 het gipsz. Amikor lekerult a gipsz 1-2 nap alatt ki is esett a var a melyedesbol, de en koromvirag kremmel kezdtem el kezelni a gyors gyugyulas elosegitese erdekeben. Ezzel nem is lenne gond, sot mar tul jol gyogyult mivel keletkezett egy hipertrofias heg a csillag alaku vagas kezemre meroleges agan, heg dudor, sot mar az ep bor is elkezdett hegesedni igy 3 het utan abbahagytam a koromviragot. Tehat a seb szepen begyogyult, de most mar a normalalis hegert, esztetikus kinezetert kene valamit tennem. Elso nekifutasbol vettem egy Contractubexet, de mar nem vagyok biztos benne, hogy ebben a helyzetben ez a legjobb megoldas, lehet a Dermatix szilikon gel lenne a kezenfekvobb. On mit javasolna nekem, milyen szert?
  • acskrisztina
   Kedves Balu! Szilikonos tapaszt javasolnék inkább, nem "folyékony" gélt. Remélhetőleg az stabilabban fent marad a kezén. Próbálja meg esetleg éjszakára feltenni. Gyors gyógyulást kívánok, Kriszta
 51. Kedves Krisztina! A múlt szombaton történt (2016.07.30), hogy egy kisebb fajta kutya (pincsi) megharapta az orrom. Kis kiterjedésű, felületi sérülés (kb. 2 cm). A var még nem esett le a sebről, de már most félek, hogy a heg nyomot fog hagyni az érintett területen. Ön szerint valóban ott fog maradni vagy csak feleslegesen izgulok emiatt? Ha mégis marad nyoma, mit ajánl, mivel kezdjem el kezelni, a leggyorsabb és legesztétikusabb gyógyulás érdekében? Előre is köszönöm válaszát. Egy 16 éves fiú. Üdv.: Balázs
 52. Kedves Krisztina, a tanacsat szeretnem kerni,kerem ha ideje engedi olvassa el levelemet,a kislanyaimrol lenne szo. A nagyobbik kb 2 evvel ezlott jatek kozben egy butordarabban szetverte a homlokat, az ugyeleten csak beragasztottak neki,es a tapasz levetele utan a Contractubex gel 2 hetes hasznalatat javasoltak,azzal nyugtatva, h a heg / vagas majd nyontalanul eltunik,sajnos nem igy tortent. Egy kb 2cm hosszu feher vonal maradt a kicsi homlokan,ami eszrevetelem szerint egy nagyobb, hosszabb, ahogy gyermekem no. Mit tanacsol,mit tehetnek? Bevallom a balesetnek mar kb 1,5 eve,es idaig semmivel sem kenegettem neki,abban bizva,h majd eltunik.... Bizom benne, h nincs tul keson,elkezdeni egy kezelest,egy krem,olaj stb hasznalatat. A masik kislanyomnal /2 eves / pedig karmolasnyomok hegei maradtak az arcan,amit sajat maganak okozott es sajnos nem multak el nyomtalanul,kis bemelyedesek vannak az arcan,szinten a Contractubex gellel kezdtem el ot kenegetni,abban bizva,h a bore elobb utobb kisimul... Tanacsat halasan koszonom es nagyon varom,barati udvozlettel Gabriela
  • acskrisztina
   Kedves Gabriela! Mindkét esetben jó lesz a Contractubex gél, csak idő kell, több hónap is akár. Még olyan kicsik, sokat fog változni a bőrük.
   • Valaszat szivbol koszonom,udvozlettel Gabriela
 53. Kedves Kristina! Az lenne a kérdésem, hogy a contractubex krém mennyire jó régi hegekre? Van egy két éves 20 cm hosszú vágási heg a combomon, nagyon zavar és szeretném eltűntetni amennyire lehet.Nem vastag, fehér és kicsit kidudorodik.A seb sem volt túlságosan mély. Milyen termékeket tudna ajánlani rá? Válaszát köszönöm. Üdv.: Anna
  • acskrisztina
   Kedves Anna! Ilyen hegre inkább tapaszt ajánlanék gél helyett. Itt tudsz olvasni arról, hogyan használd: http://plasztikai.hu/szilikontapasz Nem tudok konkrét terméket ajánlani, mert a hatásmechanizmusa elméletileg mindegyiknek ugyanaz. Bármiben tudok még segíteni, írj nyugodtan.
 54. Kedves Krisztina! Olyan problémám van, hogy évekig nagyon pattanásos volt a bőrőm. A mellkasomon, a hátamon és a nyakamon fehér hegek maradtak utána. Mit tudok ezekkel tenni, valamivel el tudnám tüntetni a fehér pigmentfoltokat? Válaszát előre is köszönöm. üdv. Lili
  • acskrisztina
   Kedves Lili! Lézeres vagy dermapenes kezeléssel szerintem sokat javíthatna az állapotán. Üdvözlettel, Kriszta

Leave a comment