Mai levél

Kedves Krisztina! 26éves vagyok. Úgy vettem magamon észre,h ahhoz képest milyen szép bőröm volt,most annyira csúnya Elég stresszes időszakon vagyok túl... ha lehet ilyet mondani 26 éves létemre kicsit "megöregedett" a bőröm. És ahogy ma is éppen a tükörbe néztem és mondtam is,h nem ismerek magamra. Azt is tudom,h persze én sem leszek már fiatalabb és nem is az időt szeretném megállítani,hanem,h ne öregedjek meg idő nap előtt. Például a szemhéjam az ami a legjobban zavar. Látom rajta,h pillanatok leforgása alatt vált petyhüdté. Mivel tudnám ezt orvosolni? nemtudom,h közre játszhat-e,h van egy olyan betegségem és évek óta súly ingadozással küzdök,mindig lefogytam,bevallom kevés folyadékot is iszok. Kérem segítsen,nem szeretnék hamar megöregedni 🙁
Előre is köszönöm válaszát

Kedves Mónika,

jól érzed, a stressz egyértelműen "öregíti" a bőrt, de ne keseredj el, egyfelől amint kicsit nyugodtabb lesz az
életed, magától is szebbé fog válni, másrészről pedig apró praktikákkal gyorsan segíthetsz rajta:)

Az első, hogy említetted a szemhéjad. Arra a jeget tudom ajánlani, reggelente átmasszírozod vele, összehúzza az ereket, kinyomja a vizet, látványosan frissíti a bőrt.
Ha van kádad, lopj magadnak egy kis időt, kend át az egész tested olivaolajjal vagy kókuszvajjal és utána végy egy forró fürdőt. Közben masszírozd át az egész tested egy cukor- vagy sószemcséket tartalmazó radírral, aztán tegyél fel az arcodra egy bőrtípusodnak megfelelő pakolást (pl. másfél evőkanál túrót tejjel és fél teáskanálnyi mézzel kikeversz). Persze sokat segíthet a rendszeres kozmetikus általi arcmasszírozás is, de vannak nagyon jó arctorna és saját arcmasszírozó videók is a neten. A lényeg, hogy figyelj arra, hogy ne nyújtsd a bőröd.

Azt is írod, hogy kevés folyadékot fogyasztasz. Ez már az első lépés a több vízfogyasztás felé, mert legalább felismered, hogy mi az egyik gond:)

Amit még ajánlani tudok így hirtelen az az, hogy - tudom, közhely, de - most, hogy ennyire jó idő van, próbálj meg minél több zöldséget és gyümölcsöt enni és sok időt friss levegőn, napon lenni. Persze az is számít, mit kensz az arcodra, de a lényeg, hogy hidd el magadról, hogy szép vagy!:))

Szép napot kívánok,
Ács Krisztina

No Comments Yet.

Leave a comment