Mai levél – pattanás utáni foltok

Kedves Krisztina!

Az utóbbi időben sajnos jó pàr pattanàs utáni seb alakult ki a hátamon és vàllalom. Szerencsétlenségemre nyitott felsőben időztem többször is a tűző napon és a gyógyult sebhelyek barna foltokká váltak. Szerinted van még esély hogy ezek újra online casino kifakuljanak? Milyen kezelést javasolnál? Válaszodat előre is köszönöm!

Szia Dóra!

Így nyárra semmit nem ajánlanék, napozz csak nyugodtan, érezd jól magad és remélhetőleg a körülötte lévő bőr szépen lassan hozzá fog pigmentálódni.
Ha majd ez nem történik meg, ősszel/télen visszatérhetünk a kérdésre:)

Akkor különben ilyen nagy területre vagy mikrodermabráziót kéne kipróbálni, vagy bőrgyógyász által felírt hámlasztó krémet.

Szép napot,
Ács Krisztina

2 Responses

  1. Kedves Krisztina, Kedves Krisztina, Több mint egy hete jött ki rajtam a bárányhimlő, 28 éves vagyok. A hólyagok szépen gyógyulnak, a legtöbb már kezd leszáradni. Úgy gondolom, hogy mély hegek nem maradnak majd bőrömön. Viszont elég nagyok a hólyagok és félek, hogy a helyükön foltos marad a bőröm. Kreol bőrű vagyok, gyorsan és egyenletesen szoktam lebarnulni. De például, a pattanások után sokáig foltok szoktak éktelenkedni az arcomon. Most a bárányhimlőnél is ettől félek. Mivel tudom siettetni majd a foltok elhalványulását? Mennyi időt várjak majd a strandolással? Gondolom a keletkező foltokat óvni kell majd a naptól. Köszönöm előre is a válaszát, Üdv, Edina
    • Kedves Edina, nekem az a tapasztalatom felnőttkori bárányhimlővel kapcsolatban, hogy nem marad foltos utána a bőr, inkább csak mélyedések maradnak. Strandolással csak annyit kell várni, hogy a varrak leessenek. Mindenképp napfényvédőt kell használni. Ameddig még gyógyulnak a varrak kenheti pl. körömvirágkrémmel, utána ha mélyedés marad Contractubex-szet ajánlanám.

Leave a comment