Mai levél – gyors szőrnövekedés elleni praktikák

Kedves olvasóm, Anita keresett meg kérdésével: mit tegyen a gyors szőrnövekedés ellen? Kéthetente gyantáztat, epilálógépet is kipróbált, de sajnos nem segített egyik sem, egy hét után kibújnak az új szőrszálak.

Szia Anita,

örülök, hogy megkerestél:)
A problémád sajnos sok lánynál visszatérő gond.

Egyfelől lehet, hogy gyantázásnál nem jönnek ki a szőrök hagymával együtt, csak beletépődnek a bőrbe, így hamar kinő újra.
Másfelől viszont a több ezer szőrszál nem egy ütemben nő, így ha ki is szeditek azokat a szálakat amik épp ki vannak nőve, azok amik

addig nem bújtak ki, pont akkor kezdenek el nőni, így lehet hogy kéthetente gyantáztatnod kell.
Sajnos igaza van a kozmetikusodnak, érdemes lenne több időt várni két gyantázás között, hogy minél több szőrnek legyen ideje kinőni, így annál többet tudtok egy időben kitépni. Én néha még azt is szoktam ajánlani a vendégeknek, hogy félévente egyszer borotvával vagy krémmel szőrtelenítsenek, mert ezután több szőr nő egyszerre vissza, így a következő gyantázás után sokkal tovább fog szőrtelen maradni a bőr.

A patikákban, drogériákban lehet olyan testápolókrémeket kapni, amik kifejezetten szőrnövésgátlók, lelassítják a növekedés ütemét.

Ha viszont végleges megoldást szeretnél, mert nagyon zavarnak a szőrszálak, mindenképp érdemes lenne kipróbálnod a villanófényes szőrtelenítést!

Remélem tudtam segíteni:)

üdvözlettel,
Kriszta

2 Responses

  1. szia ! évek ota kűzdök a hasam és a combomon illetve a nyakamon lévő szőrökkel már megprobáltam mindent de nem sikerült eddig semmelyiket sem eltüntetni létszives ha lenne bármilyen tanácsod számomra amit kiprobálhatnék vagy ha tudnál győrben olyan kezelést ami eltüntetné ezeket azt nagyon megköszönném .üdvözlettel: laura

Leave a comment