Miért NEM kuponozok?

Mostanában egyre több vendégem tér vissza hozzám rossz tapasztalatokkal egy-egy kuponos elcsábulás után. Sokat beszélgettünk erről, én miért nem kuponozok.

Hát ezért:
A könnyű számítás érdekében vegyünk egy 10.000,- forintos kezelést. A kuponos oldalak azt kérik, hogy az áraidból engedj legalább 50-60%-ot, adjuk ezért 4.000,-ért az adott kezelést. Erre jön rá a hirdető oldal részesedése, ami átlag 40%, tehát ami nekem marad 2.400,-. Ebből kifizetem az ÁFA-t, az anyagot és kiderült, hogy már mínuszban vagyok, pedig a bérleti díjat, járulékokat, rezsi költséget és a saját fizetésemet még nem is számoltam.

Legyél akár titkárnő, tanárnő, menedzser vagy vendéglátós:
Szeretnétek úgy dolgozni, hogy még Ti fizettek érte!?
Mert én személy szerint nagyon nem szeretnék 🙂

ID-100240785És nem azért, mert nem akarom meghozni ezt az áldozatot a nagyobb vendéglétszám érdekében. Hanem, mert tudom, hogy ha nekem kell fizetnem, akkor arra játszom, hogy minél kevesebb veszteségem legyen. Akkor nem egy vendéget fogok befektetni egyszerre, hanem kettőt, hogy gyorsabban túl legyek rajta. Akkor nem fogok beletenni extra tudást, figyelmet a kezelésbe (amit az egyetem, a mesterképzés vagy a 15 év gyakorlat ad), mert úgy érzem, senki nem fizeti meg. Akkor nem fogom rátenni a jobb minőségű, de drágább hatóanyagot, mert spórolni akarok. Akkor azon járna a agyam és a szívem, hogy játszanék inkább otthon a gyerekeimmel, mint hogy bent töltöm az időt a kozmetikában fizetés nélkül. Akkor... estig sorolhatnám.

Akárhogy csűröm-csavarom, legyen inkább kevesebb vendégem.
De ők kapják meg azt a figyelmet, tudást és hatóanyagot, amit maximálisan fel tudok vállalni arccal, névvel, szakmaisággal. Röviden azt, amit én is elvárnék hasonló helyzetben.

Szóval én ezért nem kuponozok.

No Comments Yet.

Leave a comment