Intim gyantázás

Nézd meg ITT hogyan zajlik az intim gyantázás nálam!
Hozzám a vendégek vagy eleve saját gyantázós bugyiban jönnek vagy egy kis egyszerhasználatos papír tangabugyit kapnak (benne van az árban), így azok a vendégek sem fogják kellemetlenül érezni magukat, akik kicsit szemérmesebbek, nekem meg könnyebb a munka 🙂
Az intim gyantázáshoz rugalmas gyöngy waxot használok, amit spatulával kenek fel és száradás után kézzel (nem papírral) szedek le. Jelenleg szerintem ez a legkíméletesebb gyantázási módszer, még a cukorpaszta imádóknak is érdemes kipróbálni 🙂
A gyantázáshoz gumikesztyűt húzok, eldobható fa spatulával dolgozok, a leszedett waxot nem használom újra fel, így a sterilitás maximális. Gyantázás előtt Octenisept-tel fertőtlenítek, utána egy nyugtató, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, hűsítő hatású balzsamot rakok a  bőrre.
Első gyantázáskor az optimális szőrhosszúság a legutolsó borotválástól számított másfél és két hét között van (de természetesen jöhetsz később is). Ha valaki rendszeres látogató, általában négy hét telik el a két időpont között.
Maga a művelet 15-25 perc között van. Az időpontfoglalóban 30 perc van rászánva, de akkor már levetkőztél, felöltöztél és fizettél 🙂
A teljesség kedvéért: nem csak elölről szedek le mindent, hanem a popsiról is (persze csak ha igény van rá) :)

Olvasnál még az intim gyantázásról?

Ha az intim szőrszálak eltávolítása mellett döntesz, akkor választhatsz a fazonra nyírás, a borotva, az epilátor és a gyanta közül.
A kozmetikában három gyantázó módszer létezik: a patronos, a krém gyanta és a cukorpaszta. Ennél a kényes területnél a patronos gyantát felejtsd el! Nem csak a bőrt tépi meg, de a szőrszálakat is sokszor csak eltöri a felszínen, így hamarabb nő ki újra a szál.
Válassz olyan kozmetikust aki krém gyantát vagy cukorpasztát használ. Ezek nem csak a bőrt kímélik jobban, de a szőrszálakat is teljes egészében szedik ki a tüszőből.
Szőrtelenítés után sokat segíthet otthoni ápolásként az aloe-vera gél, Neogranormon, Bepanthen (plus), Alsol, körömvirág krém vagy bármilyen patikában kapható horzsolásra ajánlott hámosító-fertőtlenítő krém.
Fájdalom nélkül nem lehet, de kevesebb fájdalommal igen! Akármilyen jó kozmetikust találsz száz százalék, hogy fájni fog, csak az nem mindegy mennyire 🙂 Ha ügyes kezű a szakember, akkor a fájdalom csak havonta egyszer pár percig fog tartani, helyette viszont hetekig tart a szőrtelenség csípés, szúrás, viszketés nélkül.

Comments are closed.