Mai levél – szőrbenövés utáni foltok

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a szőrbenövés utáni kis pirosas foltokra (mellkason+hason) milyen krémet javasolsz, hogy eltűnjenek vagy legalább halványodjanak? Most borotválni kezdtem előtte gyantáztattam de elég érzékeny a bőröm és ahol benőtt a szőr ott kicsit piszkáltam és most már nincs benne szőr de még mindig látszik egy kicsit a nyomai. Szolárium segítene? Milyen tanácsot adnál a probléma kezelésére?
Előre is köszönöm.


Kedves Péter,

mai-level-300x300szoláriumot semmiképpen nem javasolnám, mert az nem hogy segítené, pont hogy megmaradnak tőle a nyomok. Ezek a piros foltok kis hegek, amik a hám megsértése miatt alakultak ki. A lényeg, hogy ugyanúgy kell őket kezelni, tehát Bioptron lámpa, aloe tartalmú termék vagy bármilyen másik hámképző jó rá, körömvirág krém, neogranormon, bepanthen.
Hegkezelő krémeket erre szerintem fölösleges használni, el fognak múlni szép lassan, a lényeg, hogy ne érje addig napfény, de ez most asszem nem fenyeget:-)
szép napot,
Kriszta

kép innen

6 Responses

 1. Szia! Én évekig borotvát használtam, nagyon megerősödött tőle a szőrőm. Gondoltam kipróbálom az epilátort, de sajnos benőtt tőle a szőr a lábszáram alsó részén (mondjuk akkor még nem használtam semmilyen bőrradírt). Sajnos elkövettem egy nagy hibát, elvakartam, ezért megmaradt néhány folt. Már halványulnak és nagyjából a szőrszálak is kinőttek. Jelenleg megint borotvát használok, de szeretnék váltani. Attól félek, hogy ha elmegyek gyantáztatni, megint be fog nőni a szőrőm. Van akinek erre hajlamos a bőre, vagy csak a helytelen szőrtelenítés miatt lesz szőrbenövés? Ha rendszeresen gyantáztatnám kozmetikussal elmúlnának ezek? A választ előre is köszönöm!
  • Kedves Dorisz! Az epilátor használata sajnos szőrbenövést okoz akár már egy alkalom után is az arra hajlamosaknál. Sok-sok hónapba, akár évekbe is telhet, míg megszűnik a szőrbenövés. Nekem sok vendégnél sikerült a rendszeres gyantázással megoldani ezt a problémát, így ha kitartó és van rá lehetősége, próbálja meg. Üdvözlettel, Ács Kriszta
 2. Szia :) A combom hátsó felén barna foltok vannak és ha elkezdem nyomkodni akkor szörszálak jönnek ki onnan aszem h ez a szőrbenövés. Voltam má bőr orvosnál is irt rá egy testápolát, de csak nagyon kis mértékben segitett. Tudnál nekem segiteni abban hogy ezek a barna foltok eltünjenek? előre is köszönöm :)
  • Kedves Saci! Bármelyi testradír és testápoló rendszeres használatával tudsz segíteni rajta :) üdv, Kriszta
 3. Nekem olyan problémm van, hogy a hasamon mindig szőrbenövések vannak, és csipesszel szoktam kiszedni őket (másképp nem megy), és mindig ki sebesedik. Eddig neogranormont és bőrradírt próbáltam és egyik se használt és kétségbe vagyok esve már...
  • acskrisztina
   Kedves Bella! A Neogranormon hámképző hatása miatt ilyen esetben nem a legjobb megoldás. Pont, hogy hámlasztani kell a bőrt a szőrbenövések ellen. Bőrradírt használja nyugodtan és mellé gyulladáscsökkentésre (a kisebesedésre) pl. aloe vera gélt használjon. Esetleg ezt próbálja meg: http://alveolashop.com/uj_szorbenovest_megelozo_spray_az_alveola_waxingtol Az is fontos, hogy mindig megfelelően hidratált legyen a bőre, arra vizes testápolót (pl napozás utáni termékek) használjon. Üdv, Kriszta

Leave a comment