Tinikezelés

Anyud nyaggat, hogy kozmetikushoz kéne menni, de nem szeretnél!? Elmesélem mi történik egy ilyen kezelés alkalmával, hátha kedvet kapsz hozzá.

Először is tisztázzuk: a kozmetikusok nem mumusok 🙂 Hidd el, nem az a cél, hogy minél nagyobb fájdalmat okozzunk, hanem az hogy megszépítsünk.
És hogy miért fontos kinyomkodtatni a bőröd és miért nem jó, ha ezt otthon próbálod meg!?
Tisztítani azért fontos, mert a pattanások nem egészségesek a bőrnek, elfertőződhetnek, összeolvadhatnak és nagy gyulladt csomók (aknék) jöhetnek létre belőlük. Azzal viszont már orvoshoz kell menni és sokszor csak úgy gyógyul meg, hogy hegek maradnak a helyén.
Emellett a zsírtól nem tud rendesen lélegezni a bőr és persze szebb egy tiszta arc;)

A kezelés megkezdése előtt kapsz egy fejpántot, amivel a hajad védjük az összekenéstől. Az első krém ami az arcodra kerül, az egy lemosó lesz, amivel a kosz, szmog miatti szennyeződéseket távolítjuk el a bőrödről.
Utána bőrradírt használunk, amivel finoman leoldjuk a bőröd legfelső hámrétegének azt a részét, ami már magától is lekopna.
Ezt a gőzölés követi, ami kellemesen meleg és azért fontos, mert a meleg víz hatására kitágulnak a pórusok, így könnyebb lesz nyomkodni és kevésbé fog fájni. Ha ezzel készen vagyunk, akkor jön a kellemetlen része, maga a nyomkodás. Ezt egy kendővel csináljuk, úgy hogy ne bántsuk feleslegesen a bőröd, kizárólag csak a pattanásokban lévő gennyet és faggyút szedjük ki. Van olyan mitesszer, aminek a teteje bekeményedik vagy épp annyira a bőr alatt van, hogy csak nagyon fájdalmasan, erősen nyomva lehetne kiszedni, ezért ilyenkor egy aprócska tűvel icipicit megnyitjuk a tetejét. Ez tudom, hogy rémisztően hangzik, de tényleg nem fáj! Egyáltalán nem olyan mint egy szuri, hiszen itt nem beleszúrjuk a bőrbe, hanem csak egy nagyon kicsit épphogy hozzáértetjük. Ráadásul nem is simán a bőrhöz, hanem magát a faggyú dugaszt piszkáljuk meg vagy az eltömődött pórust nyitjuk ki vele, ahol eleve is egy "luk" van, így nincs fájdalomérzet.
Persze ha bármi gond van, fáj vagy épp pihennél egy kicsit, csak szólj nyugodtan és a kozmetikus abbahagyja a nyomkodást. Hozzáteszem, hogy nálam mindenki olyan hős szokott lenni, hogy általában nem tartunk pihenőt 🙂

Mikor készen vagyunk a nyomkodással - innentől kezdve semmi más nem fog fájni - lefertőtlenítjük a bőröd.
Ezt a gyulladáscsökkentő követi, ez általában valamilyen szérum, majd kapsz egy összehúzó pakolást. Ez azért lényeges, mert a gőz és a nyomkodás, a benne lévő faggyú és gyulladások miatt kitágulnak a pórusok, ezeket próbáljuk meg összébb húzni, hogy ne menjenek bele a bacik és minél kisebb helye legyen a következő mitesszernek 🙂

Ha minden maszkot, pakolást lemostunk rólad, kapsz még egy „búcsúkrémet”, amit általában a bőrödön kell hagyni éjszakára. A kezelés után bőrtől és a pattanásoktól függően eltarhat pár napig amíg teljesen megnyugszik a bőröd. Van akinek ez egy-két óra és utána nem is látszik, de sajnos van akinek piros marad az arca még másnap is. Ezért ha tudod, péntekre vagy szombatra időzítsd a kezelést, hogy mire újra iskolába mész, már ne látszódjanak a nyomkodás nyomai.
Abban hogy otthon hogy ápold a bőröd, a kozmetikusod segítséget fog adni.

Kezelés előtt, közben és után fontos, hogy ha bármi gondod, kérdésed van, bizonytalan vagy valamiben, azt mond el nyugodtan a kozmetikusnak, ne félj, nem mondasz vagy nem kérdezel butaságot!

No Comments Yet.

Leave a comment