Cukor? Patronos? Gyöngy? Spatulás? Gyanta fajták – melyiket válaszd

Ha nincs kedved olvasni, nézd meg a videómat ITT!

Az utóbbi időben annyira sok vendég kezdte azzal a gyantázás előtti ismerkedést, hogy kifaggatott a gyanta fajtákról amiket használok, hogy gondoltam írok róla egy cikket. Az, aki hónapokig keresgél magának kozmetikust az interneten, hátha segítséget merít ebből.
Kezdeném azzal az alapvető információval, hogy ITALWAX termékeket használok, ami ma a magyar piacon a legeslegjobb termékcsalád! Mivel a gyantázás az egyik kedvenc munkafázisom, ezért a vendégeim nagy része emiatt jár hozzám. Az elmúlt sok-sok év alatt mindig mindent kipróbáltam ami újdonság volt a magyar gyanta-piacon, de ennyire jó termékekkel még soha nem találkoztam. Nincs a forgalmazásában részesedésem, szóval nem azért sztárolom ennyire, egyszerűen csak eszeveszett jó vele dolgozni és annyira bőrkímélő, hogy sok vendég el sem hiszi, hogy lehet így is csinálni a szőrtelenítést.

Szóval alapvetően három különböző technika létezik:
- krémgyanta (spatulás, gyöngy)
- patronos
- cukorpaszta

Krémgyanta

A krémgyantát nevezik még spatulásnak és gyöngy gyantának is. A lényege, hogy egy edényben felmelegített folyékony (meleg, de NEM forró!) gyantát spatulával kenünk fel a szőrtelenítendő területre és azt utána kézzel tépjük le. Van ennek a fajta gyantának egy papírral letépős változata is, de annak nem sok értelmét látom 😊 Szóval én kézzel tépem le a megszilárdulás után. A lényege ennek a gyantafajtának, hogy iszonyatosan rugalmas, nem törik, nem szakad, jól formázható, egyben lehúzható és egészen picitől kezdve egészen nagy területekig felrakható igény szerint. Egyáltalán nem tépi meg a bőrt, viszont a kellő hosszúságú szálakat nagyon alaposan kiszedi. Ezt a gyantát használom alapvetően a bajusz, az szemöldök, a hónalj és az intim részekre. Sok vendég nem hiszi el szőrtelenítés után, hogy mennyire nyugodt marad a bőre. Nem mondom, hogy fájdalommentes, mert a szőrszálak végén lévő hagyma mindig nagyobb mint a szőrtüsző nyílása, ergo ha azt onnan kitépjük, azt azért megérzi az ember, de a patronoshoz képest ég és föld a különbség!
Ezt a gyantafajtát már tanuló koromtól használom (ami nem ma volt 😊 ), és ma már oktatom is. Nyugodtan kimondom, hogy profi vagyok benne, szóval ha valaki ezt szeretné kipróbálni, akkor nyugodt szívvel ajánlom neki. Az árlistában a bajusz, szemöldök, hónalj, bikini és intim árak erre a fajta gyantázásra vonatkoznak.

Patronos

A patronos technika nem kíván sok magyarázatot szerintem, mert ezt már mindenki ismeri. Patronban melegítjük fel a gyantát és a felkenés után papírral tépjük le. Összetételben lehet eredeti fagyanta tartalmú, amit különböző anyagokkal (pl. olajokkal, poranyagokkal) tesznek rugalmasabbá, bőrkímélőbbé és lehet teljesen kolofónium (fenyőgyanta) mentes (ergo azért, hogy ne legyen allergén, teljesen szintetikus az összetétele). Ezt a gyantafajtát én csak a lábra és a karra használom, plusz férfiaknál a hátra. Az az igazság, hogy nagyon gyorsan lehet vele dolgozni, ezért szeretik a kozmetikusok.

Cukorpaszta

A cukorpasztát kézzel kenjük fel a szőrnövekedéssel ellentétes irányban és a szőrnövekedéssel megegyező irányban tépjük le. Maga a cukorpaszta természetes anyag, mert tényleg csak cukor és víz (néha citromsav) az összetétele, amit kicsit sűrűbb állagúra főznek mint a méz. Sokan ezért szeretik jobban, de ugye ha szigorúan vesszük, az eredeti gyanta is fagyanta, tehát természetes anyag 😊 Ráadásul nem hiszem, hogy az a pár másodperc sokat számítana annak, aki nem kifejezetten allergiás a gyanta anyagára (ilyen nekem nem is volt az elmúlt 15 évben egy sem).
A cukorpasztát lehet hidegen és melegen is használni. Sokan használják úgy, hogy folyékonyra felmelegítik, spatulával felkenik a bőrre és papírral letépik. Használtam régen én is így, nem annyival rosszabb mint amikor csak kézzel dolgozunk, de azért akik paszta-pártiak, azok megrökönyödnek ezen az unortodox megoldáson.

CUKORPASZTÁS SZŐRTELENÍTÉST NÁLAM NEM TUDTOK IGÉNYBE VENNI!
de szívesen ajánlok olyan helyet, ahol igen 🙂

Nézzétek meg a videómat a krémgyantás módszerről:

https://youtu.be/YSxjoQymPEg

No Comments Yet.

Leave a comment