Intim gyantázás – hogyan válassz jó kozmetikust?

Sokszor keresnek meg olyan vendégek, akiknek valahol volt már rossz tapasztalata az intim gyantázással kapcsolatban. Összeszedtem ebből pár gondolatot, hátha segít azoknak, akik most állnak a "Nagy Döntés" előtt 🙂

IntimgyantaAz első és legfontosabb szempont, hogy milyen anyaggal dolgozik?
Lehetőleg ne válassz olyan kozmetikust, aki "patronos" gyantával dolgozik, mert ott sokkal nagyobb a bőrsérülés veszélye. Szuper jó "spatulás" gyanták vannak már, de a mézemulzió és a cukorgyanta is nagyon kímélő és kevésbé allergén. Ráadásul ezeket a gyantákat sokkal jobban lehet formázni, plusz alacsonyabb hőfokon olvadnak, kisebb az égési sérülés veszélye. És az sem lehet kellő indok, hogy a patronos gyantával gyorsabban dolgozik valaki, mert ha elég tapasztalt egy kozmetikus, a többi gyantafajtával is ugyanannyi idő alatt megcsinál egy teljes intimet.

Milyen körülmények között dolgozik?
A legfontosabb szempont, hogy ahol a gyantázást végzi a kozmetikus, el legyen szeparálva a többi vendégtől, kollégától (lehetőleg ne egy függönnyel vagy paravánnal). Ha teheted, válassz olyan szalont, ahol kabin rendszerben dolgoznak, tehát a kis kezelő helyiségben csak Te vagy kettesben a kozmetikusoddal.
Az hogy tisztaság és higiénia legyen, azt már nem is említem, az alapkövetelmény 🙂

Hogyan dolgozik?
Nem, az nem normális dolog, ha szőrtelenítés után marad a bőrön gyanta! Volt olyan vendég, aki egy közeli kozmetikából úgy jött át hozzánk, hogy a kolleginám kb. egy fél órán keresztül csak az előző kozmetikus által otthagyott gyantamaradékokat vakargatta le 🙂
Az sem normális dolog, ha bevérzik a bőröd vagy lejön a felső rétege.
Az viszont elvárás kell legyen, hogy megfelelően fertőtlenítsen, új spatulát használjon minden vendégnél és hogy a kezelés végén ne csak a maradék gyantát távolítsa el, de a bőr igényeinek megfelelő utóápolóval kezelje a szőrtelenített felületet.
Az meg csak hab a tortán, ha a benőtt, gyulladt szőrszálakra is odafigyel!

Milyen áron dolgozik?
Természetesen ez minden kozmetikusnak a maga döntése és nem feltétlenül jobb a drágább, sőt egy kezdő kozmetikus is lehet nagyon ügyes. De!
Vedd azt figyelembe, hogy az árak számításánál bele kell kalkulálnunk azt, hogy egy jobb minőségű gyanta alapanyag, nagyobb anyagköltséget jelent. Bele kell az eldobható papírbugyi, az új spatula, a fertőtlenítőszer mellett a tudást és tapasztalatot is számolni. Szóval amennyire nem garancia a magasabb ár, annyira tükrözheti a profizmust is!

Van-e honlapja, vannak-e ajánlásai?
Ha magamból indulok ki, még ha ajánlás útján megyek is valahova, szeretek előbb utána olvasni, megnézegetni a szolgáltató weboldalát, Facebook profilját. Nem állítom, hogy ettől bárki is jobb kozmetikus lesz, mint az, aki nincs jelen a közösségi médiában, de ha valaki profi, akkor manapság már erre is oda kell figyelnie.

Beszélj vele!
Ha bizonytalan vagy, kérdezz! Ha ez lesz az első alkalom, szólj! Ha félsz, szólj! Ha fáj, szólj! Szólj mindenért! De tényleg! 🙂 Mi Érted vagyunk, az a fontos, hogy Neked jó legyen. Egyik kozmetikusnak sem érdeke, hogy rossz szájízzel távozz tőle. Ha úgy érzed, nem tudod megbeszélni a kozmetikusoddal a kérdéseidet, akkor nem ő az igazi Neked.
Olyan kozmetikust válassz, aki megnyugtatóan tud válaszolni a felmerült kérdéseidre!

No Comments Yet.

Leave a comment