Vérzésig jó? – 5 tévhit a mezopen kezelésről

solanie-mesopen-655-655x372Most télen csináltam pár mezopen (=dermapen) kúrát és gyönyörű eredményeket értünk el. Mindig megbánom, hogy nem csináltam előtte-utána képeket, mert annyira szép, szabad szemmel is jól látható változások történtek a bőrökön, hogy jó referencia lett volna.
De igazából nem is erről akartam írni, hanem arról, hogy pár tévhitet szeretnék eloszlatni ezzel a kezeléssel kapcsolatban, amikkel ezen a télen szembesültem.

1. Nem kell vérzésig szurkálni a bőrt!
A legfontosabb, hogy megnyugtassam a vendégeket: nem kell vérzésig szurkálni a bőrt! Tapasztaltam is és szakmai kongresszuson, bőrgyógyász által tartott előadásban is megerősítettek ebben, hogy attól, hogy mélyebbre szúrunk, nem lesz hatásosabb a kezelés. Persze mindenki annak hisz akinek akar és úgy csinálja ahogy szeretné, de nálam biztosan nem fogsz vérző, sebes arcbőrrel elmenni a kezelés után! Semmi értelmét nem látom leterhelni a szervezetet, hogy arra kényszerítsem, hogy a vérerek rendbetételével és a szövetbe kijutott vér elszállításával foglalkozzon ahelyett, ami a célom: a kollagén termelés gyorsítása.

ilyet NEM csinálunk!

ilyet NEM csinálunk!

2. Nem lesznek véraláfutások, nem lesz nyílt seb!
Nem kell napokig takargatni az arcod és biztosan fogsz tudni utcára menni a kezelés után is, legfeljebb ha annyira érzékeny valakinek a bőre, pár napig vörös lesz. De! Nem lesznek véraláfutások, nem lesz nyílt seb! Igen, én is hallottam olyan kollégáról, akinek a pénteki kezelése után szabadságot kell kivenni még a következő hétre is, de én ezzel nem értek egyet. Ajánlott pénteken/szombaton jönni, hogy legyen idő a bőrnek hétfőre megnyugodnia, de az még sosem fordult elő, hogy valaki hétfőn is vállalhatatlanul nézzen ki.

3. Nem tömény fájdalom!
Maga a fájdalmas rész az egy órás kezelésből kb. 10 perc! Nem kell arra készülni, hogy egy órán keresztül fájni fog és csak szurkálok és szurkálok. Az idő nagy része az előkészítéssel, a fertőtlenítéssel, a nyugtatással megy el.

4. Nyáron lehetőleg ne csináljuk!
Annak ellenére, hogy tudom, sokan megcsinálják nyáron is a kezelést, én kifejezetten ellene vagyok. A bőr a kezelés során elveszti az egészséges védekezőképességét, sokkal érzékenyebb lesz minden külső hatásra. A külső organizmusok, a napfény, de még az izzadtság is ártalmas ilyenkor. Az UV hatására bepigmentálódhat (foltosodhat) a kezelt felület és magának a sebgyógyulásnak is árt az UV fény. Igen, nehézkes emiatt, mert ezt a kezelést (kúrát) tervezni kell, de ha valaki biztosra szeretne menni, akkor meg kell hozni ezt az áldozatot. Ha mégis valaki úgy dönt, hogy nem bír tovább várni és mindenképpen szeretné elvégeztetni a kezelést, akkor írásos beleegyező nyilatkozat aláírása szükséges.

PHYT'S Soin Multi-Vita

PHYT'S Soin Multi-Vita

5. Egy alkalom is segít, de nem elég!
Egy kezelés nem fog látványos változást hozni. Fog valamit változni a bőr, de ahhoz, hogy látványos változás álljon be, tényleg kell a kúra. Ez nem pénz lehúzás, hanem tapasztalat. Kúrát érdemes október magasságában kezdeni, hogy legyen bőven idő kifutnia, de akár januárban sem késő elkezdeni. Viszont májusban már tuti nem kezdek senkin kúrát, egy alkalmat meg mivel szerintem felesleges csinálni, ezért ha ránctalanítás miatt szeretnétek csináltatni, akkor májustól októberig gondolkozzatok inkább a PHYT'S biokozmetikai kezeléseiben, amikről bővebben ITT (zsíros bőrre) és ITT (száraz bőrre) olvashattok. Ha hegekre szeretnétek a mezopent használni, akkor addig használjatok rá valamilyen alternatív módszert, amikről ITT olvashattok.

Ha bármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban, írjatok nyugodtan!

Kriszta

No Comments Yet.

Leave a comment